Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• poezja ma rytm serca na dwa ubogie słowa tak tak nie nie na poetyckim niebie za dużo księżyca za dużo słońca za mało słowa księży cyc kim mógłby być słoń w tonacji ce tak tak nie nie dwa tak-ty nie-ba     Użyte środki: metafora, geminacja, anafora, defragmentacja, paronomazja.    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Leżę na chłodnym materacu Trzy kolorowy pomysł na jujitsu Pianka obleczona w ceratę Zbiera mi ból z ciała  Dziadek leżał po ciężkim chłopskim Dniu na podłodze Po czym ja leżę? Po delikatności cholernej Niewytrawionej niekończącej się Comiesięcznej  Leżę sobie bo co zrobię Nie przenoście mnie w przeszłość myśli szalone Gnali by mnie do krów  
    • nie tylko ktoś bywa że myśli dokuczają są jak muchy latem w oborze upierdliwe nie tylko rany bolą - bolą wspomnienia które za ważne się uważają mimo minięcia ktoś zapyta co z tego wynika ano to że nie szpecą - tylko doskwierają  
    • @Baxtus   „Skazanych na wypalenie" - to zdanie zostaje. Nie pociesza,  nie radzi. Po prostu mówi prawdę.  Rozumiem, że powyższe wersy są sarkazmem. :)     
    • @orkan11   Pięknie ujęta intymność procesu twórczego. Krucha jest chwila, zanim myśl stanie się słowem - i jak cenna jest ta przestrzeń "przed". Szczególnie poruszające jest zakończenie - potrzeba samotności jako warunku autentyczności. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...