Gość Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) wygładzasz wodę jakby prasując dłoń ledwie muska powierzchnię gładzisz do brzegu tam na płyciźnie ziarenka piasku się mienią od ciebie zależy czy plaśniesz dłonią jak dziecko czy palcem wskażesz i zadrży rozchodzące fale odpowiedzą falom już wzbudzonym wzburzą ucichną zmarszczone aż tkający mandale wiatr rozbawi tańcząc a tęcza zdziwiona kroplom deszczu dlaczego rezonans to tylko Edytowane 25 Września 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz.., dla mnie ten wiersz kończy się na "zadrży".., to znaczy tak jakbym w tym punkcie wiedziała i czuła już wszystko, co chciał mi przekazać, a dalszy ciag jakby tylko to zaburzał... Wręcz nie chce dalej czytać, żeby pozostac w tym, co we mnie wzbudził. Bo takie to piękne :) Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Duszko cieszysz, masz rację trochę musiał się przegryźć w czasie bym mógł go ociosać, coś tam poprawiłem, może się kończyć na zadrży :))) jeśli za-rezonował :) Dziękuję i pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Bardzo ładnie, ale nie jestem pewna co do puenty: i tylko tęcza zdziwiona dlaczego to tylko rezonans? Tak? Pozdrawiam
Gość Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 zgadza się tak odczytany:) szyk zdaniowy zmieniłem pod wpływem impulsu, może ;rezonans / to (bez tylko?)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. OK, jeśli wolisz taki szyk. :) Pozdrawiam
Gość Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolę:), może dla zawoalowanego w słowie tylko słowa Ty :) Pozdrawiam Edytowane 25 Września 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "dlaczego rezonans to... Ty?" To masz na myśli? Edytowane 25 Września 2020 przez WarszawiAnka (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Tak :) ale to osobiste dlatego nie wnikaj :)) Dziękuję i pozdrawiam :)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz rozumiem - ale ta ukryta intencja Autora jest praktycznie nie do odszyfrowania bez wskazówki. :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi