Norbert Serniczek Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Notka od autora: ten wiersz raczej nie jest z tych, które się czyta do obiadu... Wgryzają się, Białe i oślizgłe Robaki, W mięso, Zielonkawe i śliskie Pokryte nalotem Pleśni i myśli Otulone szczelnie Ziemną pierzyną, Wysysają Stężałe soki, Uczuć i duszy Ucztują Na ukochanej Formie, Wdychają gazy, Pełne resztek Charakteru A ponad tym Łożem wspomnień, Skraplają się Łzy Może gdzieś tkwi W tym sens Ja nie wiem, Szukam Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Rentier Cottard (wyświetl historię edycji) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To fakt, trudno tu między wersy wcisnąć - smacznego:) 1
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 @Rentier Cottard Kiedy przechodzimy do innego wymiaru ( umieramy ) , nasze ciało nie ma dla nas najmniejszego znaczenia. Najmniejszego. Więc nie trzeba się tym tak bardzo przejmować ;) A sens? Wszystko ma sens - kiedyś to zrozumiemy ;) Jak sam przyznałeś, nie jest to wiersz do czytania "do obiadu", ale podobają mi się te nieco mroczne rozważania. Miłego dnia :)
Somalija Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 @Rentier Cottard każdego coś gryzie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi