Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka jasne !!! A wiesz. Internet, portale -- wszystko fajne, ale jaki niezwykły smak jest.... Ootwierasz tomik poezji.  Słyszysz szelest kartek. I ten zapach drukarskiej farby.... A do tego słowa jak kwiaty z magicznego ogrodu. Wersy piękne jak bezchmurne niebo, jak wrzosy jesienią, jak wieczorny śpiew słowika.   Jezu, to są cuda.
    • @Migrena @Migrena napiszę tylko: niech Ci się spełni wszystko o czym marzysz i czego potrzebujesz. Trzymaj się ciepło :)
    • @RomaBardzo dziękuję! Czasami coś mnie bardzo poruszy i wówczas to zapisuję, w różny sposób. @JWF@[email protected] Ślicznie dziękuję!
    • @Migrena Paganiniego już nie ma, a jego utwory trwają. Szkoda, że wtedy nie było portali muzycznych, pewnie byłoby o czym czytać. Popatrz, tylko osiem nutek,  i trochę znaków - a czyta je i rozumie cały świat, momentami nie ogarniam tego. Niedawno poznałam chłopaka, który gra z pamięci, tak wiesz, ze słuchu. Tłumaczę mu, żeby poznał nuty, bo ile utworów można zagrać z pamięci, 10, 20?  A reszta?  Jak znasz litery, przeczytasz każdą książkę, ile zechcesz. Bez znajomości liter - ile książek możesz nauczyć się na pamięć? Jak dobrze, że znamy litery i możemy czytać i pisać wiersze :)  
    • @Alicja_Wysocka Kiedy byłem małym chłopcem /mniej więcej na wiekowym poziomie spódniczki -- parasolki/ zaczytywałem się powieścią Winogradowa "potępienie Paganiniego". I do dzisiaj mnie do tego "diabła" skrzypiec trzyma sentyment. Wybitny gość. Dzięki Al.       @Roma wykrztusiłem "z" z siebie :) dzięki. Roma. Cudownie to do mnie napisałaś ! Aż mnie korci żeby zawołać:  Roma, to co, jedziemy? Och, Roma. Dziękuję.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Dodaj nową pozycję...