-
Ostatnio w Warsztacie
-
Ewelina 5 619
@Tectosmith dziękuję Ci bardzo
Tak, jest w tym wierszu wiele dystansu i równie wiele ironii.Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pozdrawiam serdecznie
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez huzarc · Opublikowano
@Gosława Uwodzenie nastrojem… i każde słowo jak głęboki dotyk. -
Przez Gosława · Opublikowano
@Berenika97 tak pięknie zawsze piszesz o moich wierszach Jestem Ci bardzo wdzięczna Bardzo dziękuję Niezmiernie mnie to wzrusza UściskiZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez huzarc · Opublikowano
@MIROSŁAW C. Najciekawsze jest tu to, jak wielka historia staje się lokalną anegdotą i jak patos polityki zamienia się w wino zakopane w ruinie kościoła. Przestrzeń historii przekształca się w mit historii stygmatyzowany drobiazgami i kadrami pamięci. Ten wiersz nie opowiada o zwycięstwie ani porażce wielkich procesów historii, tylko o przeróbce pamięci w codzienność. -
Przez Amber · Opublikowano
@m1234 Połączenie fizyki z poezją w tym wierszu jest fenomenalne. Pozdrawiam, -
Przez Leszczym · Opublikowano
@Amber Wielu rzeczy nie wiem, ale wiem że pisarz Stefan Zweig, austryjak, był swego czasu bardzo popularnym i poczytnym pisarzem. I wiem też, choć mega dużo nie wiem, że on akurat napisał autobiografię, po której nie miał siły się wręcz podnieść. I wiem też, bo przeczytałem tę jego autobiografię, że o tyle tego nie rozumiałem, że tam nie aż tyle nazwijmy to złych rzeczy było napisane. Jakoś może zbyt pobieżnie, jako przeciętny bardzo czytelnik, nie umiałem wczytać się w ten bagaż emocji. Książkę jak przeczytam mogę nawet podesłać.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi