Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 16 703
każdy z nas rzeźbiarzem
malarzem aktorem poetą
własnego życia
nic że dłuto krzywe pędzel
byle jaki pióro nie pisze
widowni brak
każdy z nas jest sobą
raz się boi a raz nie
swojej roli
która ma wiele bram
za nimi różnie bywa
jest uśmiech i łza
każdy z nas jest tym
kim jest - nie warto
się tego wstydzić
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez jan_komułzykant · Opublikowano
@piąteprzezdziesiąte na Hożej znałem cud istotę, bez sierpa, jednak z tęgim młotem. ;) PS Ponieważ Niechorze bywa odmienne, np. na "w Niechorzu", a to kolidowałoby z resztą myślę, że zgrabniej w pierwszym wersie będzie: Stary latarnik w pracy (Niechorze) PozdrawiamZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
A gdyby tak? ;) - po czym piłować jął w mig poroże Pozdrawiam -
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
Jackowi Suchowiczowi z jesieni wzięłam barwę słowa, co w Twoim wierszu się zaklęła. ------------- a co ma kolor do miłości? zmarszczek nie czuje przecież serce, tylko się oczy czasem gubią we wzajemnościach wód z odmętem. zdarza się wpadnie jedno w drugie nie wiedzieć kiedy - i zatonie. czy to jest bieda czy to szczęście, ratować, rzucić się czy ponieść? możesz nie wiedzieć, nie słyszałeś - pasuje srebro do czerwieni. a ostatecznie gdy się wstydzisz, możesz na kamień je zamienić. ale czy warto? dobrze pomyśl i doceń smak rzadkości, cymes. bo żadne z wiersza o ludzieńkach, choć chciało kochać - już nie żyje. -
Przez Waldemar_Talar_Talar · Opublikowano
każdy z nas rzeźbiarzem malarzem aktorem poetą własnego życia nic że dłuto krzywe pędzel byle jaki pióro nie pisze widowni brak każdy z nas jest sobą raz się boi a raz nie swojej roli która ma wiele bram za nimi różnie bywa jest uśmiech i łza każdy z nas jest tym kim jest - nie warto się tego wstydzić
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne