Gość Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2020 miłość to pojedynczy dźwięk bo tylko następny jest w stanie nam powiedzieć czy był fałszem jest jak wiara co przenosi góry tak silna tak piękna jak ogień co płonie i gaśnie parzy i spopiela to przyjemność co rodzi ból to ofiarność co zabliźnia więź to niepokój dusz o sen i jutro
Lahaj Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2020 @rumcajsowanie nie przekonuje mnie. Ale ja się nie znam na miłości ;-)
Lach Pustelnik Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 mniej więcej. chociaż dla mnie raczej mniej. Mam na myśli opis miłości:). Ale każdy wart jest wyrażenia i przekazania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 @Lahaj to tylko mała krótka improwizacja jeśli potrafiła zatrzymać na chwilę, a nie przejść w pełni obojętnie to już spełniła swoją rolę;) być może przesłodzona jak to z tłustoczwartkową improwizacją bywa;) @Lach Pustelnik dzięki Lachu jest ckliwie jest słodko jak czytałem Hance to ziewała, bardziej się jej buziulka na pączka uśmiechała a to przecież ponad 400 kalorii(prawie dwa snickersy jak nie patrzeć) ;) pzdr
Lach Pustelnik Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zatem spalić to wypada by wróciła równowaga nawet nie wychodząc z łóżka można spalić wszak pączuszka!
Gość Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Pączki pączki pachną lukrem oba za prześwitującym suknem gotowe prężą się i wabią niespokojne nim się nie zabawią Edytowane 21 Lutego 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Lach Pustelnik Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 trza zapomnieć więc o spaniu pączków nie jeść lecz na... ssaniu się ich skupić, bo prężące są proszące i... kuszące życzę zatem fest zabawy a potem już bez obawy schrupać co jest do schrupania i tak... do białego rana!
Gość Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 tłusty czwartek mnie wykończył zaprzęgnięty jak pies gończy w ars amandi dopieszczałem z lubością i miłosnym szałem lecz na nic moje starania się zdały Hanka chce do trójkąta bądź do pary cóż mam począć mam łasucha co też pączków wiecznie szuka
blackwine Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Bardzo fajna interpretacja miłości.
iwonaroma Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Trochę leci patosem ( łącznie z tytułem :))
jan_komułzykant Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a książę pan taki wyposzczony czemu nie został zaproszony? ;) jak dla mnie za dużo "co", którego, moim zdaniem, należałoby raczej unikać, bo najczęściej jest przejawem nieporadności. Ale to bardzo mi się podoba, bo jest prawdziwe. :) Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) @jan_komułzykant dobrze że na to "co" zwróciłeś uwagę bo faktycznie nieporadność mi towarzyszyła przy pisaniu nierozłącznie od początku do samego końca. Mógłbym każde z osobna pozastępować gdy, kiedy itd. ALE i to sakramenckie od razu, to jest tylko nieporadna impresja na temat miłości tak jak i ja nieporadnie o niej myślę, czuję i sam się w niej czy przy niej obracam. Nie siłowałem się na złożoność i perfekcję w myśl zasady i na przekór - kto ma właściwy złoty środek dla każdego wiersza ten nie ma szczęścia w miłości;) Miłość jest jak cymbał brzmiący, czasem bywa też jak kolejny nieporadny wiersz o niej. pzdr @iwonaroma dzięki za opinię;) pzdr Edytowane 21 Lutego 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość umbra palona Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @rumcajsowanie nie uważasz, że to frazesy...?
Gość Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @umbra palona przepraszam komentarz czy wiersz? ;) a może jedno i drugie? pzdr
Lach Pustelnik Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @blackwine Może...? Chociaż mam problem: do pączków, czy Hanki? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi