Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Ja wiem, że ludzie lubią, gdy w wierszu jest coś z autora. Trochę z jego życia. I Ci powiem, że mi się czasem wymsknie, a czasem w sumie nie. Ale jak mam być do końca szczery, tak Ci napiszę, że jestem bardziej czarną owcą na tym portalu, niż prawdziwym poetą. No ale... niby ludzie lubią mnie czytać, więc pisze. Rozgadałem się ;) Dzięki. Również pozdrawiam Cię serdecznie. 
    • @wiedźma   Od samego początku zachwyca zmysłowa personifikacja - "rozbieranie dnia" i chmury ciężkie "jak biodra" budują bardzo intymny klimat letniego wieczoru. Strofa o morzu ("Wdech" , "Wydech") idealnie naśladuje miarowość fal, wprowadza w swego rodzaju letarg. Zmysłowość zostaje nagle skontrastowana z niepokojącym obrazem - "Leżaki stoją w stosie, jak kości".  To, jak płynnie przechodzisz od malowania krajobrazu do tej intymnej przestrzeni "między nami" w ostatniej strofie, robi wielkie wrażenie. Końcówka zostawia czytelnika z fascynującym pytaniem, na które sam musi sobie odpowiedzieć. Bardzo plastyczny , piękny wiersz.  Pozdrawiam. :) 
    • @Leszczym ok   @Leszczym Trochę się porobiło może po Targach w Krakowie   …z czegoś trzeba żyć-:) teraz u mnie na wsi żniwa

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

miej piszę …jeszczd raz dzięki a że się sprzedają tomiki wiem Dobre są ..i to jest właśnie ta Pycha …
    • @Bożena De-Tre Mam tylko Twój pierwszy tomik i już nie pamiętam co Ci wysłałem :// Reflektowałbym ten drugi. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...