Anna Romanek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Pląsy przy muzyczce, trochę przy tym winka A na stacji cicho, ciemno Nie ma w tym wagonie nikogo prócz mnie Usiadł tylko biały koń i z uśmiechem listonosza podał białą dłoń W twoim śnie ja jestem- szepnął Mijamy Katowice Obrączkę ci wręczam, na całe życie A pociąg turkocze Zima marznie chyba sama, a ja swetra zapomniałam Koń we fraku białym znów wyciąga białą dłoń, a na dłoni trzyma dla mnie kryształowy unicorn (jednorożec) Jakie śliczne dziecko światła! Zakochuję się A pociąg po szynach mknie Zostań trochę jeszcze dłużej Skąd masz tak uroczy rożek? Ktoś za ramię szarpie mnie Czy pani jedzie dalej? Bo koń już wysiadł dawno Zgubił tylko takie cacko Kryształowy unicorn Ojej! Tu może się kończyć, lub dalej: Obudziłam się Na balkonie kwiaty rosną A na sercu cierń Lecz na półce pośród książek coś tam świeci się! Dłoń wyciągam, a na dłoni kryształowy unikorn Skąd więc wziąłeś się? Pozostawił mnie dla ciebie Czarodziejski koń Bo marzenia, widzisz czasem Krystalizują się Poszłam w świat rozgłosić wieść tę, ale wiedzcie że, tylko chłopczyk mi uwierzył Reszta mówi: “Łże!”
Amphe-tamina Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Musisz zdecydować: rymy albo brak rymów. Toż to niemalże mieszanka wybuchowa. Ojej !!
Anna Romanek Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ojej, ale poważnie. A tu są rymy, a raczej rytm(trochę sie załamuje przy wysiadaniu konia)ale tak, "idzie "gładko. I chodzi głównie o treść. To taki sobie eksperymentalny wierszyk. Trochę bajkowy, nie uważasz? Ale Ty chyba tego nie czujesz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi