Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Poet Ka 3 548
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
@Posem dzięki serdeczne
@Berenika97 chciałam napisać inaczej, dziękuję
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez .KOBIETA. · Opublikowano
@FaLcorN och …sam adres do mnie nie przemawia !Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
ale sobie zapiszę w notesie, przepełnionym adresami i telefonami potencjalnych „ przekonywaczy” dziękuję ! Odwdzięczę się ! -
Przez LessLove · Opublikowano
@Poet Ka Dusze wędrujące, nimi jesteśmy, ale kiedy przyoblekamy się w kostiumy ciała i ubieramy w ziemskie doświadczenia, stajemy się ludźmi. Nasz byt jest zawsze pozorny - jako ludzi w materialnej przemianie w czasie i na zawsze trwały - jako dusz. Averroes uważał, że nasze dusze łączą się w jedną, po oddzieleniu się od ciał. To zgodne z teorią Jednego, który użycza nam istnienia ze swojej Duszy, a ciała z materii - ale jaka to "materia", skoro jest ona tylko stanem koncentracji energii. Piękny refleksyjny wiersz o wymowie metafizycznej, dziękuję :-) -
Przez hania kluseczka · Opublikowano
@Somalija lepiej wyjąć strzałę, niż wiecznie robić lody banderowcom, z przygotowanymi na polaków widłami, historia lubi się powtarzać, historia toczy się kołem, a współcześni ukraińcy świetnie się bawią na urodzinach, przy torcie w kształcie niemowlaka, któremu przy salwach śmiechu po kolei odkrają nóżki, rączki i główkę (filmik sprzed około 9 lat, bez użycia technologii AI)
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne