Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
karenka 663
Piękny, melancholijny i pełen tęsknoty wiersz, który pokazuje, że niektóre wspomnienia zostają z nami na zawsze...pozdrawiam słonecznie*)
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Radosław Trudno oceniać prawdę miarą ludzkich konwenansów. Gdyby była dobrze wychowana, np. ważyć słowa - a wtedy nie byłaby już sobą, tylko uprzejmą hipokryzją. Ocenę z zachowania zostawmy dla kłamstw i półprawd - one muszą się ładnie ubierać i dbać o maniery, żeby się spodobać. :))) -
Przez Berenika97 · Opublikowano
@Toyer Mocny wiersz - anafora "Wiem że..." brzmi jak modlitwa i rachunek sumienia jednocześnie. Podoba mi się napięcie między pewnością wiary a błądzeniem, gniewem, upadkiem - to szczera duchowość. Zwrotka o braku prawa do samobiczowania to ważna myśl - cierpienie nie jest tożsame ze świętością. Zakończenie "nosząc blizny krzyży, za nieswoje winy" - jest bardzo intrygujące. -
Przez Stary_Kredens · Opublikowano
@karenka dodałeś? Otuchy Nie wiem on czy ona bo Karenka, ale jednak odizolowany Kredens pozdrawia -
Przez Tomasz.O · Opublikowano
@Marek.zak1 nie potrafię opowiedzieć - zbyt duża waga i znaczenie słowa które by padły i co do 20.01.1942r. w Wansee i do tego czasu, i obecnych lat. Bardzo naraziły by mnie. -
Przez Radosław · Opublikowano
@Berenika97 Dziękuję. Widzę , żeZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
poszłaś w stronę zrozumienia Prawdy. Nie zarzucasz prawdzie braku wychowania. I pewnie nie obniżyłabyś jej za to oceny z zachowania.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne