Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kto tka słodką otchłań 

do której loguję się 

rano przy kawie 

stygmaty zamieniam 

chętnie na ciąg zer i jedynek 

emotikonami i lajkami

karmię sieci neuronowe 

a one coraz śmielej 

karmią się mną 

bezwiednie i nieuchronnie 

jak w bajce o Jasiu i Małgosi 

zmierzam do pieca SI

Edytowane przez Lahaj (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Marek.zak1 no tak ... Mam nadzieję, że starczy ...       @Wiechu J. K. Dzięki       
    • Pięknie Wam dziękuję za tak pozytywny odbiór.  Nie spodziewałam się, bo wiem że nie każdy lubi taką formę. Czasami jak mnie coś najdzie, to łapię chwilę i samo się maluje ;) Raz jeszcze dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna. Pozdrawiam.     

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@wierszyki nie rozumiem pytania. A pisalam gdzieś, że nie moje? 
    • zostawmy to tak dotyk przesuwa  płyn nasionowodami   mapą nagości wrażenie obrzmienia rzeką w morza gwiazd  doznajemy  w tej podróży    po tobie    nic                  
    • To religia ścierki i octu, gdzie każda smuga na szkle urasta do rangi bluźnierstwa. Szoruje się rzeczywistość z taką furią, jakby wybielacz mógł dotrzeć do najgłębszych warstw sumienia i wypalić wszelką wątpliwość. Wierzy się, że w sterylnej próżni brak kurzu oznacza brak problemów. W tym sanktuarium porządku życie staje się intruzem. Tu nie ma miejsca na oddech, bo tlen mąci sterylność. Zostaje tylko jałowa, lśniąca fasada, z idealnym połyskiem. Wszystko wyczyszczone. Człowiek też.
    • Ładnie Ci w takich haiku, Twój logiczny i precyzyjny umysł pięknie wyraża odczucia, nie watpi3, że każdy wers jest przemyślany, a ja nareszcie chyba rozumiem w tym ciągłym zaskoczeniu, które niesie z sobą życie każdego człowieka, w którym jesteśmy tworzywem i twórcą jednocześnie dzięki słowom   pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@tetu da dlaczego to wg Ciebie nie Twoje haiku?     
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...