iwonaroma Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) tęsknią za sobą (myśli marzenia sny...) a gdy nastąpi spotkanie błogość zenitu! miłość ulatuje spełniona cierpienie zanika Edytowane 14 Września 2019 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 3
WarszawiAnka Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Czy wiersz jest na pewno optymistycny? Bo jeśli "miłość ulatuje" - to czy już jej nie ma? Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest jest :) ulatuje od miejsca ZWIĄZANIA z cierpieniem, ale nie znika (nie może, a zresztą - nie chce :)). Z drugiej strony - uważam, że miłość, która nie zazna choćby krzty cierpienia jest jakby niepełna...Stąd potrzeba złączenia, nawet z czymś niekoniecznie korzystnym. Zdrówka też 1
wjola Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 nieco zakamuflowany lecz głęboki optymizm zmusił mnie do refleksji :) z pozdrowieniami :)
iwonaroma Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) P.S. Już martwiłam się, że tak długo Cię nie ma, ale wiadomo, wakacje, wojaże... Serdecznie pozdrawiam również :)
iwonaroma Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Dzięki Waldku za serce
Justyna Adamczewska Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale znowu przybywa. To wykres jak sinusoida . U Ciebie zawsze zagadkowo, jadnak i pouczająco. :))
iwonaroma Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki :) Co do sinusoidy, to się zgadzam, jednak warto ją postawić do pionu ;) wówczas: teza (miłość) i antyteza (cierpienie) daje w wyniku syntezę -- miłość wyższego rzędu. W dół sytuacja ma się odwrotnie, tzn. cierpienie przeważa i w konsekwencji następuje nie synteza ale analiza - rozpad. Nie miałam tego całego teoretyzowania na myśli pisząc wiersz! :) ale dziś "przez przypadek" czytałam fragment z Osho o dialektyce i tak mi zapasowało do interpretacji tego, co napisałam ;) Ale faktem jest, gdy miłość pozna cierpienie (np. gdy bardzo zachoruje nam kochana osoba) to kochamy jeszcze więcej! Z drugiej strony, np. podczas wojny - cierpienie się panoszy i rozprzestrzenia...
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 @iwonaroma za dużo 'ę' 'ą' w tym wierszu. minimalizm jest, który budzi szeroką wyobraźnię. nie moją. ale wiersz jest. kobiecy taki pozdrawiam t.
iwonaroma Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację z tym ą ę. Teraz to widzĘ. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że ę jest tylko jedno! :) Coś spróbuję przeredagować, bo fakt - może drażnić. Dzięki za dostrzeżenie mojej tożsamości płciowej ;) a że wyobraźni nie uruchomiło, to muszę się z tym pogodzić :) zdrówka też ------------------------- Dzięki Silver za serce!
iwonaroma Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 ---- I Frankowi - za serce podziękowania :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dziękuję za tak mądre słowa. Akuratne są. Dobranoc
iwonaroma Opublikowano 18 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) również dobrej nocy
iwonaroma Opublikowano 26 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda :) jak już się znajdzie siebie...w całości...to za czym tu tęsknić ? Ale my jeszcze w drodze, co nie? Zdrówka też.
Rekomendowane odpowiedzi