Indygo Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Nienawidzę bezustannej wokół mnie ciszy Rozczarowań chmura nade mną wciąż wisi Krzyki i wrzaski nie odejdą w zapomnienie Gdyż ich dotyk był zbyt nadgorliwy Z nadzieją na promyk nadziei oczekuję jutra Ze smutkiem stwierdzam, że jestem zbyt krucha I wciąż ogranicza mnie drzazga w sercu Bo jak można zrobić takie rzeczy własnemu dziecku
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 @Indygo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudno się żyje, jeżeli coś nas ogranicza, ale fakt, bariery nieraz potrzebne, bo i sytuacje, w których żyjemy są różne. Poza tym: W pierwszym wersie cisza, której nienawidzisz, w trzecim krzyki i wrzaski, które mają odejść. Zaskakujące. Pozdrawiam @Indygo i witam @Justyna Adamczewska
Gaźnik Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chciałbym wierzyć, że autorka nie jest peelką wiersza, ale tekst brzmi bardzo osobiście. Wybrzmiewa brutalnie podkopana psychika, raczej mało popularne w świecie poezji, ale cieszę się i takie mocne pozycje się pojawiają. A dla skrzywdzonej, delikatnej psychiki poezja jest najlepszą terapią. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi