jan122 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) małe Diablątko śpi zwinięte w kłębuszek obwinięte ogonkiem i chra.. chra... chra... chrapie przewracając się na plecki a gdy wstanie pójdzie do myszki i zostawi jej troszkę kapustki, troszkę fasolki szapragowej i chlebek a myszka zje chlebek i już nic więcej nie trzeba pisać może poza tym, że drugie Diablątko pod postacią czarnego kota przyjdzie po myszkę Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez jan122 (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja taki wiersz napisałam"Kłębuszek" Twój trochę mi go przypomina: Wiersz zaczyna sie słowami Kot zwinięty w kłębuszek, maluteńka kuleczka, drzemie słodko nasz mruczek, szczęściem jego miseczka.... @Justyna Adamczewska 1
jan122 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Przesłodkie. Zmieniłem szyk wersów, żeby treść była jaśniejsza.
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szyk wersów? E... no co Ty, jan? Kotek i diablątko? :((
jan122 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Jedno Diablątko ma postać kota - takie prawo diabłów. Behemot też był pod postacią kota, choć jest słoniem (a według Bułhakowa pięknym młodzieńcem - nie nadążysz za piekielnikami!). serio. drugie (a w zasadzie pierwsze) występuje pod swoją postacią. i jedno karmi myszkę. a drugie po nią przychodzi. taka współpraca, diabły zawsze trzymają się razem w ostatecznym rozrachunku. to prawda, nic nie zmyśliłem, a widziałem wszystko na własne oczy. jedno robi chra.. chra.. chrap. a drugie chru-chrup. Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez jan122 (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszyscy trzymają się razem w, jak to nazwałeś"ostatecznym rozrachunku". Stare, ale jare, he, he: Te wystrzały jak w Wersalu swego czasu: No to nara. J. Fajny masz obrazek i nick tyż. Coś na kształt "W starym kinie". Czyż nie tak. 1
jan122 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 @Justyna Adamczewska To Maurice Jacob, skojarzenie z kinem jak najbardziej, był realną postacią, która zainspirowała autora Arsena Lupin.
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i git. Najważniejsze, ze się rozumiemy, Prawda? 1
jan122 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 @Justyna Adamczewska to ja zapuszczam co dałaś i razem z Europą odliczam do Finału.
Annie Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 A mi się twój wiersz skojarzył z tym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam
jan122 Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 @Annie_M bardzobardzo trafnie, ale jednocześnie u mnie jest troszkę bardziej drapieżnie...
Maja Cyman Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) @jan122 czy diablątko które chrapie i daje kapustkę , fasolkę i chlebek nie może zatrzymać kotka?W ostatecznym rozrachunku? Bo jeśli diablątko to nie może być póldiablątkiem na ten przykład? Jakoś bardziej mi to pasuje ...po wieszcze mojej Marii Pawlikowskiej Edytowane 2 Września 2019 przez Maja Cyman (wyświetl historię edycji)
Maja Cyman Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 @jan122 biedne myszki ..do zamku ..z piasku Mądra myszka zawsze ucieknie nie ma to tamto.
jan122 Opublikowano 3 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 @Maja Cyman Diablątko1 nie jest w stanie zawsze zapanować nad Diablątkiem2, za co Diablątko2 bardzo ją kocha (i za to, że D1 ją karmi). I na tym polega właśnie ich współpraca "w ostatecznym rozrachunku" - że co by nie robiły, to ostatecznie muszą sobie pomagać, bo są diabłami. Nie myślałem o tym, ale z tego wynika, że diabeł ukryty pod inną postacią ma więcej mocy i to mi się bardzo podoba. A myszki może są biedne, ale widziałaś kiedyś jaki biedny jest głodny i znudzony kotek? A jaki słodki z myszką w pysku?
Rekomendowane odpowiedzi