Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Spotkałam szczęście

Rekomendowane odpowiedzi

świeci jak próchnica? ..... masz Aniu na myśli reklamę pasty do zębów gdzie ubytki są świecą? bo przyznam, że nic innego mi nie przychodzi do głowy, ale nei mabrdzo mi to smakuje w tym wierszu takie skojarzenie.

spotkałam, widziałam, szukałam, wyczekiwałam, patrzyłam....sporo tego jak na kilka wersów :)

patrzyłam w niebo, gwiazdy w oczy..... wiesz, albo wszędzie dodajesz to "w", lub je później omijasz konsekwentnie, czyli patrzyłam w niebo, gwiazdy, oczy, lub patrzyłam w niebo, w gwiazdy, w oczy

proponowałabym na tym popracować

Dziękuję Ci za komentarz. Masz rację-lepiej brzmi w niebo, gwiazdy, oczy
Nie myślę jednak, że to jest konieczne, ale, myślę, że zmienię tak jak sugerujesz. Co do próchnicy -do głowy mi nie przyszło, że to może się komuś skojarzyć z próchnicą zębów!Bardzo stare drzewo świeci w nocy. Nie byłaś nigdy na Mazurach? Próchnica, tak mówili, świeci. A były to wycięte już dawno drzewa, których pnie zrównane były z ziemią i których w dzień nawet się nie zauważało. Dopiero w nocy świeciły. Pamiętasz zegarki z fosforyzującymi numerami ? To na tej samej zasadzie. Dawało to niesamowite wrażenie. Stąd to skojarzenie. Pozdrawiam