8fun Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))
8fun Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Tropka" nic nie przebije. Czyli, mój glos na "Tropka" 1
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No no kolego masz karnego wiersza o sowie napisać, ciao 1
8fun Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...może o Tropku - tropie wielokropka, pijanym dwukropku? 1
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rymuj ze sową albo ze sobą karniak to nie proźba może być tropkiem wielościa wyrazów Takiego Gościa mojej głowy i jej obrazów 1
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Nie wiem, kto to miał napisać ten wiersz o sowie, ale ja sam - z rozpędu (bez korekty) - przedstawiam takie "cóś" Raz mądra sowa w znanej knajpie SOWA podsłuchała, o czym rozmowa. Tam pośród wrzasków (i burzy oklasków) powstała nazwa honorowa. Poziomy dwukropek nazwano TROPEK i tak już pewnie zostanie. Bowiem lepszego i godniejszego nie znajdziesz. Jak igły w sianie. 2
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) ładnie :) dobrze się bawię chłopcy jedna kropka sowę "dotkła" jeszcze tylko jedna żeby stworzyć Pana Tropka.. Czekamy 8fun Dasz się poznać jako kropka..? Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) ~ W interpunkcji zamieszanie - wdarł się nowy znaczek - Nie wiem, czy on tam zostanie - ten ów TROPEK (szlaczek) - Poziomy dwukropek - "chudy" wielokropek nazwany tak właśnie został. Mnie on dzielnie służy, by wersy wydłużyć i wenie odbiorców sprostać .. ~~ Edytowane 21 Czerwca 2019 przez bronmus45 (wyświetl historię edycji)
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) wenie odbiorców sprostać? czy raczej ich wyobraźnię nadużyć niech ćwiczą szalenie obudźmy to dzikie plemie rozchuśta rozchula szamański idiotka jest królem dla mnie dla mnie to plemię Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo oni też mogą mieć "pomysła" na dokończenie myśli zawartej w wersie - jak pewien FERDEK KIEPSKI na swoje życie ..
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjmę Ferdka Grabowskiego i Andrzeja Kiepskiego moje plemię ma ławki grile rożna i kiełbaski 1
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Musisz zamienić im imiona bo publika z śmiechu kona .. (a pan Ferdek .. to ikona) 1
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Ja go szanuję, mało! kocham? może Co ja zrobię że się splata życie artysty i wariata 1
Magdalena Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) spadam, żyć rzyć, wulgarne? Nie, tak powiedziałby Ferdek a Andrzej? on powiedziałby ładniej... Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Magdalena błąd merytoryczny (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedziałby "rzyć", a nie "żyć" - bo to stanowi wielką różnicę (jak w reklamie)
Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od tego są.
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie przedstawiłaś z jakiegoś powodu całości cytatu o tym fakcie - a więc: ... Komediant czy też błazen zyskują uznanie gdy potrzebny im talent jest "na zawołanie". - no, a to oznacza, że ten talent nie jest wymuszony ani też prezentowany jedynie dla poklasku - lecz jest autentyczny i tym zyskuje uznanie, nie potrzebując do tego klakierów ..
Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma talentów "na zawołanie". Na załowanie przychodzi pies. I to wytresowany, bronmusie. Pozdr. J. Może jeszcze przypomnę moja miniaturkę, pozwolisz? Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Na zawołanie" - w rozumieniu tychże, wymienionych "fachów" (komediant, błazen) oznacza jedynie, że w każdej chwili podczas swoich występów są pozytywnie oceniani przez obecnych tam widzów z racji swojego, mistrzowskiego talentu, a nie tylko przez - w tym przypadku - klakierów z TWA - co bardzo często się zdarza w przypadku "wiekopomnych dzieł" autorów piszących w sieci .. PS - wydawało mi się, że tekst ten jasno dowodzi właśnie tych zjawisk i dziwię się, że to właśnie Ty zauważasz tutaj jakieś nieścisłości .. . Edytowane 22 Czerwca 2019 przez bronmus45 dodano PS (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi