bronmus45 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) idąc bez wyznaczonego celu znalazłem się tam gdzie los już na mnie czekał - samo szło .. . Edytowane 9 Czerwca 2019 przez bronmus45 poprawiono wg. sugestii WJOLA (wyświetl historię edycji) 1
wjola Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedziałabym gdzie los już na mnie czekał a ostatni wers wg mnie nie jest potrzebny a w ogóle to dobrze przypomnieć sobie tę prawdę :)
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - ostatni wers to nawiązanie do japońskiego treningu sztuki władania / strzelania z łuku (Kyūdō) - "samo się strzela".. Dziękuję za odwiedziny i komentarz Pozdrawiam
wjola Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to ciekawe :)
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niezbyt dokładnie pamiętam ten cytat - a jestem (i będę jakiś czas) poza domem, żeby móc sprawdzić. W każdym bądź razie jest to myśl z "Zen w sztukach walki" (lub bardzo podobnie brzmiący tytuł). Jeśli bowiem zbyt mocno będziesz pragnął coś "ustrzelić", to spowodujesz u siebie napięcie nerwowe, które przeszkodzi ci w trafieniu do celu. Ty masz tylko wycelować, a strzała z łuku wyleci wtedy, kiedy powinna .. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Zmieniłem zakończenie - tak teraz wygląda całość: ~~ idąc bez wyznaczonego celu znalazłem się tam gdzie los już na mnie czekał nigdy się nie dowiem co byłoby gdybym .. . Edytowane 9 Czerwca 2019 przez bronmus45 (wyświetl historię edycji)
Magdalena Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. orginał lepszy ale może końcówka: Booom! samo szkło Edytowane 9 Czerwca 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zrozumiałaś - tam jest "samo szło", a nie "samo szkło" - a to stanowi ogromną różnicę ..
Magdalena Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zrozumiałam
Magdalena Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprostu zrobiłam sobie inaczej, nie chciałam Cię poprawiać tylko pokazać coś, pozdrawiam
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W porządku - przecież mogłem się znaleźć na przykład w hucie szkła, lub na hucznym przyjęciu z okazji .. Lecz ja tutaj - na co wskazałem w odpowiedzi do pewnego komentarza - nawiązałem że to sam los zadecydował o trafieniu do celu ..
Magdalena Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz czytam tylko wiersz żadko komentarz, pozdrawiam
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasami jednak warto przejrzeć również komentarze, aby nie wprowadzać zamieszania powtarzaniem problemu ..
Magdalena Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak istotnie powinni robić ludzie.
Rekomendowane odpowiedzi