Koziorowska Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Z miłości do samotności kiedy byłam mała nie wiedziałam czym jest śmierć byłam smutną dziewczynką zdaniem nauczycieli ostrożną w kontaktach z rówieśnikami nie chciałam koleżanek przyjaciółek trzymałam się na uboczu samotność najlepszą kompanką pamiętam było to powodem niewybrednych żartów śmiano się szydzono nawet bito nie chciałam chodzić do szkoły nie znaczy że źle się uczyłam gdy się nie spodziewałam spodobał mi się chłopiec wulkan energii i marzenie nastolatek nigdy się nie dowiedział zaczęło się dorastanie moja dusza pozostała taka sama nie chciałam męża dzieci mieszkałam osobno pracowałam nie była to praca marzeń czasem odwiedzałam mało uczęszczaną kawiarenkę zawsze latte zdarzało się mężczyźni łowili mój wzrok ale nie byłam zainteresowana najlepiej było mi w mojej kawalerce mijały lata kilkanaście lat wszystkie miesiące takie same teraz na półmetku życia wciąż pławię się w samotności wychodzę do biblioteki do lekarza bądź gdy skończy się chleb zwierzam się samotności i Bogu samotność jest moim sukcesem moim spełnionym marzeniem być może nigdy nie poznam miłości nie czuję takiej potrzeby Edytowane 2 Maja 2019 przez Koziorowska (wyświetl historię edycji) 3
Bogdan Brzozka Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 ,,być może nigdy nie poznam miłości nie czuję takiej potrzeby" Już poznałaś :) Miłość do pióra, do metafor, do wierszy i prozy. 1
duszka Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Tak, taką samotność, tę wynikającą z potrzeby duszy można rzeczywiście kochać.., i może w niej dusza najbardziej i najczyściej kocha. W Twoim wierszu (z może lirycznej prozie?) przedstawiasz ją bardzo naturalnie, jako naturalna potrzebę odczuwaną już od dzieciństwa... i chyba trochę odnajduję się w tym obrazie. Podoba mi się to niezwykłe podejście do tego tematu i dodaje mi otuchy. A miłość... może już w sobie masz i dlatego nie odczuwasz jej potrzeby :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi