Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

XXXIV Ogólnopolski Konkurs Poetycki im. Jana Jakubika o nagrodę Burmistrza Świecia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sekcja Literacka Towarzystwa Miłośników Ziemi Świeckiej w Świeciu przy współudziale Miejskiej Biblioteki Publicznej w Świeciu i Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji ogłasza

XXXIV Ogólnopolski Konkurs Poetycki im. Jana Jakubika o nagrodę Burmistrza Świecia

W OKP mogą uczestniczyć wszyscy twórcy, bez względu na wiek i przynależność do literackich organizacji. Tematyka wierszy nie jest ograniczona. Każdy autor może nadesłać 5 wierszy nigdzie dotychczas nie publikowanych. Mile widziane będą utwory nawiązujące do przemian zachodzących w Polsce oraz wiersze o Świeciu i Ziemi Świeckiej.

Utwory, w trzech egzemplarzach należy nadsyłać na jeden z adresów:
1. Towarzystwo Miłośników Ziemi Świeckiej Skrytka pocztowa 42, 86-100 Świecie
2. Izba Regionalna Ziemi Świeckiej ul. Kopernika 2, 86-100 Świecie
3. Miejska Biblioteka Publiczna ul. Sienkiewicza 4, 86-100 Świecie
z dopiskiem na kopercie: ,,Konkurs Poetycki im. J. Jakubika”.
Prosimy nie wysyłać prac listami poleconymi.
Termin nadsyłania utworów upływa w dniu 15 maja 2019 roku.

1. Nadesłane prace, w trzech jednakowych egzemplarzach, powinny być opatrzone godłem.
2. Do prac należy dołączyć oddzielną zamkniętą kopertę opatrzona tym samym godłem, która powinna zawierać pismo z danymi autora: imię i nazwisko, wiek i dokładny adres autora, e-mail, nr telefonu, oraz oświadczenie zrzeczenia się praw autorskich na publikację przesłanych utworów przez organizatora konkursu.
3. Organizatorzy nie zwracają nadesłanych prac.
4. Organizatorzy przewidują Nagrodę Główną w wysokości 600 złotych, nagrodę za II miejsce 500 zł i nagrodę za III miejsce 400 zł.

5. Laureaci konkursu zostaną poinformowani telefonicznie lub pisemnie na adres e-mail, a nagrody wręczone zostaną 25 maja 2019 r. podczas „Biesiady Poetyckiej”.
6. Laureaci zobowiązani są do osobistego odbioru nagród w terminie określonym przez organizatora.
7. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo druku utworów nagrodzonych bez honorarium autorskiego.
8. Jury oceniające nadesłane wiersze może dokonać innego podziału nagród.
Szczegółowe informacje dotyczące XXXIV OKP można otrzymać wysyłając e-mail na adres: [email protected]

Organizatorzy:
Towarzystwo Miłośników Ziemi Świeckiej
Miejska Biblioteka Publiczna w Świeciu
Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Świeciu

• Mateusz zablokował(a) ten utwór
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Sylwester_Lasota   Kto pierwszy poda rękę kto pierwszy rzuci kamień Kto pierwszy widzi zmianę Kto się odważy złamać Wykona ruch - kto pierwszy i wyjdzie zza schematu. Projekcje to podstawa, więc pierwszy się uratuj. Samotny na pustyni i w tłumie jest tak samo, to wina jest w ludzkości czy wina w postrzeganiu? Kto nudzi się na codzień i na wakacjach nuda, to nudny świat oglada bo w nim utknęła ....   Kto poda pierwszy rękę, kto myśli samodzielnie. Kto sam pomoże sobie nie będzie już w potrzebie Wtapiam się we wszechświat, jak trybik układanki, znajduję dziuplę sobie i śpiewam kołysanki. Czasami ptak zaśpiewa, czasami i odleci, jestem jak ziarnko piasku w dziejowej tej zamieci.
    • na nic walki między sobą rozpleniają tylko zło Europy My ozdobą jeszcze czas by zmienić ją   alegoria, alegoria ma ukryty ważki cel alegoria, alegoria w dekalogu widzi życia sens
    • @Mariusz Szwonder   Panie Mariuszu.   O wytworach sztucznej inteligencji w dziale palindromów, to jeszcze nic mi nie wiadomo.   Nie zgłębiałam takiej możliwości.   Profesor Tadeusz Morawski nie poruszał tego tematu.   Nie wiem, co na to pozostali uczestnicy działu palindromów.   To była dla wszystkich uczestników dobra nauka i rozrywka.   Jeśli chodzi o nową pozycję, to gratuluję przedsięwzięcia również prawdziwemu ilustratorowi, i prawdziwym korektorkom.   Uczestnicy tego działu też są prawdziwi. (Współautorzy w niektórych książkach Profesora Tadeusza Morawskiego)   Nie umiem wykorzystywać sztucznej inteligencji do tworzenia palindromów. Jestem prawdziwa.   Nowa książka chyba nie ma prawie nic wspólnego z tym działem palindromów na poezja org?   Jednakże miło wiedzieć. Chętnie poczytam.                                Marianna   Można też kliknąć 1 stronę działu palindromy, i poczytać od końca, czyli od początku?                        
    • Luty do marca: cram, ody tul.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...