-
Ostatnio w Warsztacie
-
Miła przestrzeń na chwilę przerwy w gonitwie myśli i oddanie się wyobraźni, wiele można wnieść od siebie
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Groschek · Opublikowano
bez uśmiechu w roli głównej pat radości, krzyku, wrzasku lecz po szorstku jak miłością nie spogląda bo zza krzaków boi szczodrze się świstaków lęka brzdęków się a młotków czesze świeżość swą i także aksamitość sukien przodków pysznej wiśni część czerwonej ponad barwę wprost do czerni kiedy na w pół blask biedronek kryć czarnego wśród zamienia gdzie więc szukać duszy kotkę oczy parząc wśród okrucieństw kiedy w spadochronów poprzek ściegu dreszczyk oraz mglistość -
Przez Sylwester_Lasota · Opublikowano
Idę spać i o niczym nie pamiętać, No, a Wy, wybierajcie prezydenta! Świat mi się przyśni nowy, bezstresowy, taki że, pietruszki nać, nie chce się wstać. Jak wiecie, dziś w realu nie ma balu, bo tutaj każdy sobie rzepkę skrobie, a w mym śnie jak marzenie pokój drzemie i ja też... Idę spać i o niczym nie pamiętać, No, a Wy, wybierajcie prezydenta! -
Przez zmylka · Opublikowano
Miła przestrzeń na chwilę przerwy w gonitwie myśli i oddanie się wyobraźni, wiele można wnieść od siebie -
Przez jaś · Opublikowano
@Domysły Monika to mnie cieszy. Bo taki jak ja poeta z Bożej łaski skreśliłem coś co kogoś zastanawia. Jeżeli tak to w tekście musi być to "coś". Bez wartościowania. Zastanowienie się to zaduma, refleksja, analiza. Mój Boże. Udało mi się. Kogoś zainteresować. Dziękuję. Jakbym mógł być pomocny to bardzo proszę mną dysponować. Wyrazy.... -
Przez Natuskaa · Opublikowano
Za każdym razem kiedy czytam o Twoim "Napierale", przypomina mi się mój nauczyciel (takie samo miał nazwisko) od znienawidzonego niemieckiego... skubaniec uparł się, żeby mnie tego języka nauczyć, męczył i męczył... jego ulubiony tekst brzmiał "obudź się Renato". Był trochę jak człowiek z innego świata, traktował uczniów i swoją pracę wyjątkowo, nienaganny strój, garnitur w jasnych barwach, okularki... te Twoje wiersze są dla mnie trochę jak podróż w czasie, do podstawówki :) Pozdrawiam.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi