Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Przeczytałem. Niezły pomysł, czuć pewną wrażliwość i poetykę. Za to plusik. Na minus natomiast, są zbyt dokładne rymy, zupełnie przypadkowe przeplatanie rymów żeńskich z męskimi i nieregularność tekstu. Podsumowując, są dobre momenty, ale technicznie mogłoby być lepiej, znacznie lepiej. Pozdrawiam :)
    • Dziękuję @Marcin Tarnowski Jestem otoczona przez stadko dzików ;) Jeszcze ich nie widziałam, ale dosłownie mam zryte przy całej ścieżce do szkoły kolejny raz. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Robert Witold Gorzkowski Wzajemnie - zdróweczko!! pyszna nalewka śliwkowa ale z pigwy - istny cymes  :))
    • Dzisiaj nas martwią (choć trochę śmieszą [1]) dronami okrutnie. A jutro? Jutro 342 lata rocznicy stuknie Jak Jan III odniósł przesławne zwycięstwo swoje. Czy się orlę dowiesz jak zwyciężać? Nie? – się boję! –– Postaw w oknie świecę dziś, w zwycięstwa wigilię! A może duch jaki z nieba spojrzeniem doń przylgnie, A może tylko dziecko, wbrew modzie, nie zapomni, Niosąc w sercu iskierkę chwały po kres swych dni.   PRZYPIS [1] Straszne te drony ale, licho wie co by zrobił doprawy byle szlachciura na widok czegoś takiego, być może zamiast wczołgiwać się pod łóżko palnąłby z dwururki? – Amerykanie, ci którzy nie życzą sobie dronów, tak robią i pomaga.   Ilustracja: Juliusz Kossak (1824-1899) „Wjazd Jana III Sobieskiego do Wiednia”, 1897.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Bardzo ładnie napisane.   Uważam, że Polacy nie powinni walczyć w Ukrainie. Pzdr.   Moim zdaniem są zmiany. 
  • Dodaj nową pozycję...