Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

znów bólem pukasz do mnie

i uchylam drzwi

i wdycham

powiew

z Twoich płuc

a potem

płyną słowa

Twoje

z moich ust

i już za nimi gonię

.

Opublikowano

Cieszę się z Twojej pochwały i dziękuję za nią :) Co do tytuł natomiast... hm, może tylko "Bo jesteś"? Jednak zależy mi na tym, żeby była pełna jasność, o kim wierszu mowa, poza tym to właśnie stwierdzenie "bo jesteś Bogiem" zabrzmiało we mnie bardzo wyraźnie w opisywanym doświadczeniu i zapoczątkowało ten wiersz. Pozdrawiam.

Opublikowano

Na świecie jesteśmy ,,wplątani,, w dualizm ale to nie jest zniewolenie-to odbicie naszej natury ludzkiej i Bożej która nas przenika.I tak już będzie dopóki po śmierci nie nastąpi najtrwalsze ich połączenie-bo czysto duchowe.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak, ja chyba właśnie za tym "najtrwalszym połączeniem" cięgle od nowa gonię, bo ciągle od nowa gubię drogę do niego... Dziękuję za, jak zwykle, ciekawą i głęboką myśl i pozdrawiam. :)

Opublikowano

No, myślę, że "Bo jesteś" byłoby idealnie :) Fajnie wchodziłoby w pierwszy wers :) tylko wówczas pierwszy wers rozdzieliłabym na dwa:

znów bólem

pukasz do mnie

Ale to moje zdanie, a wiersz jest Twój :)

Opublikowano

Zgadzam się z Twoim odczuciem i Twoja propozycja tez mi się podoba i przejęłabym ją na pewno, gdyby... nie ta bardzo wyraźna potrzeba obecności słowa "Bogiem" w tytule. Chcę to słowo w nim widzieć i zachować. Odważnie. :) Dziękuję za czytanie i wczuwanie się :)