Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika A rzeczywiście niewyraźnie napisałem, chodziło że bez czytania tytułu text odpaliłem, ale gdybym zobaczył taki tytuł u nieznanego mi autora, to też bym czytnął. Zamiast powieści ma być coś lepszego, więc miło mi że czekasz, jesteś jedyną osobą w takim razie obecnie, dla której moje texty znaczą więcej niż nic – inni, te parę osób które swojego czasu nazywały mnie genjuszem pokazało czynem, gdzie to mają – i tak jest dobrze i znakomicie, tak samo było z Peiperem. Dużo mam do napisania, niestety nie mogę zacząć, póki nie poznam systemu rdzennej polszczyzny w miarę dokładnie, bo że to system to już Mickiewicz mówił, nie mówiąc o wcześniej Kopczyńskim, co z Duchem Mowy Polskiej wręcz wszedł w kontakt. Ja również, tak między nami ;). Więc głównie słownik Lindego studjuję, a i Linde wiedział, że poezya na słowniku Jego skorzysta, a nawet nie tylko poezya; no i nareszcie zacznie, po dwustu latach :D  
    • Mi się czyta na proszek cię miele.  Może wtedy interpretacyjnie też byłoby jeszcze celniej? ;) Pzdr

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Wygasłe wulkany Gniewu powszedniego Nie grzeją Oddechem oparów   Euforii blaski Odległe mrokiem czasu Nie nęcą Boskości ułudą   Wody i ognia Ziemi i nieba Wystarczy dotknąć W przestrzeni  Cudu istnienia
    • @Wałgierz Jaskrzat witaj brachu

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

kurde ale mnie ucieszyłes....pisz pisz pamiętaj czekam na tę powieść  . Kurde miło Cię "usłyszeć" - przeczytać   Ps. Weź mi ta drugą część komentarza objaśnij - pamiętasz że ja inaczej myśląca Zresztą z tym tytułem było tak ...( To że jestem gaduła i to "szybka" gaduła też pamiętasz co) Homo sapiens - człowiek myślący więc tytuł  miał być odwrotnością - ale ja to zawsze coś palne nie w punkt
    • Przymrozków prawie nie było, a wczoraj w słońcu plus 20 więc why not? Pozdr.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...