Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• A tłu żaba żółta
    • @Poet Ka nie no po prostu bylam ciekawa twojego zdania ;) Na swoje wiersze z perspektywy czasu mogę spojrzeć tez inaczej dzięki jakiemuś komentarzowi co jest cenne a to, że czytasz moje wiersze i budzą refleksje to tylko sprawia, że jest mi bardzo miło

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• czas dotknie  niewinne skrzydło    i odwoła  co sercu miłe             
    • @Witalisa o, tej ciekawostki nie znałem, dzięki za podzielenie się! Co do określenia „snuć”, użyłem go jako zamiennik słów „tworzyć/wytwarzać”, „robić”, „dawać”. Co prawda, na co dzień zwykle używane jest w kontekście nici pajęczej lub przędzy, jednak stwierdziłem, że w poezji mogę postawić „snuć” w miejscu i kontekście użytym w wierszu.  
    • @Na liniach czasu    Tylko jak zawsze liczy się całość wiersza i jego wydźwięk całościowy.   Tak, oczywiście, że tak:)   Dlatego dla złagodzenia, ku prawdzie, podsumowując całokształt...środki te są silniej osadzone w tradycji liryki refleksyjnej i metaforycznej, niż w klasycznej prowokacji estetycznej czy intelektualnej:) @Na liniach czasu dlatego moje spostrzeżenie nie służy opisowi całokształtu Twojej twórczości, lecz bardziej subtelnemu, zniuansowanemu opisowi niektórych metafor, ich odcieni, możliwych znaczeń:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...