W.M.Gordon Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 ćwiercią piersi oddychasz jak osierocony ptak w zachwaszczonym lesie jedną komorą sercową chłoniesz krew niczym ryba porzucona w akwarium smutek ci połowę ust ukradł dwa uśmiechy padły w cyrku a setki łez rozmyło policzki schylasz się w ułamku by znaleźć trzy palce zgubione przez rozstrzelane oczy i tylko i tylko cały mózg jak zawsze zawzięcie pulsuje o twym szlachetnym kalectwie 2
Annie Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Nie jest to radosny tekst, jest smutno, ale tak pewnie miało być. Niektóre wersy intrygujące ale ńie w moim klimacie. Jak ten Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale może się podobać Pozdr.
beta_b Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W mojej foremce Pana słowa układają się nieco inaczej. Inną nucą melodię. Tekst niezły. bb
Maria_M Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Smutny tekst, ale prawdziwy, taka rzeczywistość wielu spotyka, trzeba też o tym pisać otwarcie, nie udawać, że nic się nie dzieje, nie widzimy problemu. Pozdrawiam :)
W.M.Gordon Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Annie - z klimatami jest jak z pogodą, zawsze ktoś będzie narzekał Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
W.M.Gordon Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Betko - Mam nadzieję że wcześniej czy później zanucimy tą samą melodie, na dodatek bez fałszowania. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
W.M.Gordon Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Niepełnosprawność cielesna wcale nie oznacza kalectwa duchowego, a bardzo często takie osoby mają o wiele bogatsze życie duchowe niż ludzie "normalni".
Maria_M Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, nie wiedziałam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
W.M.Gordon Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 MaksMara - ja też Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
W.M.Gordon Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Ania mnie karmi Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maria_M Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Intrygująco poprowadzone słowa, w sumie moje 'ulubione' tematy. Zapytam, czy w akwarium da się porzucić rybę.? to jej dom, żyje tam, dopóki nie straci życia. Dobra puenta. Pozdrawiam.
W.M.Gordon Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Natalilio - dobre spostrzeżenie ale ja odpowiem pytaniem. A czy można porzucić dziecko w domu? Można i dosłownie i w przenośni, tak czy siak to jest bardzo tragiczne. Dlatego w tym wierszu jest tak jak jest.
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Dobre porównanie w pytaniu dla mnie... niby można, ale nie do końca chyba.... powtórzę, chyba... Niech zostanie dosłownie i w przenośni.
Justyna Adamczewska Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobre.
Rekomendowane odpowiedzi