Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) promilem kur obwieścił kolejny dzień w kurniku więc wystawiają łebki zza lepkich grzęd śmietników zza lśniących rzędów okien kury co prześladują kto w którą idzie stronę kto pod kim dołki kopie kurczaki pobudzone wszczynają rzewny rwetes że nikt ich nie rozumie bo nikt w ich skórze nie jest te lekko opierzone wlepiaja ślepia w ekran nic do nich nie dociera szczególnie kwoki przekaz a na podwórzu piskle a za nim krok w krok matka pod boki składa skrzydła piejąc "och, jaka ładna babka" i kogut znowu zapiał, że kogoś psy zagryzły ktoś skończył na patelni innemu kury zbrzydły gdzieś tłuką się koguty i pierze leci w niebo codzienny chów klatkowy natchnieniem dla poetów Edytowane 25 Maja 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 3
Gość Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) Tekst z przymrużeniem oka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dość zabawnie ujęty ze względu na dobrane słowa. Zresztą tytuł Kurnik najlepiej oddaje opisane przez Ciebie historie w tym utworze Nie wiem czy dobrze, ale jakoś skojarzyło mi się to co napisałeś z trzema obserwacjami: pierwsza - bezdomni o poranku buszujący w śmietnikach, druga - dzieciaki w rodzinnym domu, oraz trzecia - młoda dziewczyna (pisklę) zwraca uwagę innych swoją urodą. Podoba mi się, pozdrawiam ! Edytowane 25 Maja 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję pani bb;) Dziękuję za czytanie i rozgryznięcie;)
Rekomendowane odpowiedzi