Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @vioara stelelor Zatem docierajmy do odbiorców .Wydaje mi się że wielu dziedzinom i jednostkom to słyży…a przecież” Poezła Służką jest  „..,albo przynajmiej bywa…kiedy płynie tak po prostu(tu bez-:) wierzę w nią.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ech, jeżeli już doszło do takiego oszronienia, przemarznięcia, wiatr ją przegonił z serc, to raczej już nie ma co czekać na żaden znak. On nie nadejdzie.
    • @Leszczym A może "Napisane i już" @Berenika97 Dziekuję za interpretację, jak zwykle trafna, głęboka i pozwala zatrzymac się nad wierszem nieco dłużej.   @wierszyki Dziękuję, masz rację. Czaem trzeba samego/samą siebie pokrzepić. Własnie wtedy, jak rodzi się taki "wierszyk nieodskonały", to tym wierniej oddaje stan piszacego. Takie twórcze odkrywanie samego siebie. Dzieki.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ja się z tym akurat nie zgodzę. Wiersz ma wiele drzwi. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że każdy odbiorca odnajdzie swoje własne, i za nimi odkryje w wierszu inną poetycką przestrzeń. I nie ma tu przegranych. Odkrywanie sensu, współdzielenie refleksji - to zawsze jakoś wzbogaca, daje korzyści czytelnikowi.  
    • @Bożena De-Tre   

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No ja się z tym akurat zgodzę. W poezji jest przestrzeń na każdą z dziedzin życia, bo tak naprawdę, jest to jeden ze sposobów, w jaki jednostka funkcjonuje społecznie. Czyli w zasadzie - nic, co ludzkie, nie powinno być jej obce. Głównym zagadnieniem jest forma, na ile pasuje do treści, na  ile jest adekwatna do ducha epoki, na ile dociera do czytelnika.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...