Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Żartowałem, że Ira brzmi jak groźna armia, lecz przy Twoim uśmiechu ta „groza” jest marna! W oczach głębokich jak studnia żaden strach nie gości, masz w sobie mnóstwo uroku i szczerej radości. Pracujesz dzielnie jak każdy, marzeń masz masę, a z dwójką dzieciaków zawsze trzymasz klasę! Na Twój widok faceci wokół po prostu wariują, Ty im sypiesz uśmiechy, niech się nie stresują. Kochasz słońce i plażę, to Twój żywioł czysty, lecz gdy masz dzień wolny… pech bywa rzęsisty! Narzekasz wtedy z żalem, że jak na złość z nieba pada, i ten deszcz za oknem marzenia o plaży bezczelnie Ci skrada.  Super-mamo z Ukrainy, z wielkim sercem na dłoni: niech Cię w drodze do szczęścia żaden pech nie dogoni!                                    Tadeusz KOCH   
    • Imutyzo, pedałowali: Wila woła - depozytu mi.    
    • Kurka Ossena. Wacię, Ica - Wanesso - a kruk?  
    • @WarszawiAnka Przeczytałem Twój wiersz i komentarze. Przedstawiłaś w nim wiedzę teologiczną na temat tego upadłego anioła i niczym ta wiedza (nas) nie poraża, a niesłusznie odstrasza niektórych, bo wszyscy i wszystko jest dziełem Boga, który ma nad stworzeniem władzę, a my jesteśmy wystawieni na próbę, której czas nazywamy "życiem", a dla Niego jest sumą naszych aktów woli, niezależnie od "detalicznej" treści i formy naszego wcielenia.  Bardzo ciekawa dla mnie tematyka. Obawiam się, że USraelowi pozostał tylko "argument brudnej broni" w sytuacji, kiedy nie są w stanie pokonać Iranu, a dlaczego "muszą", to polityczny mesjanizm, rodem z religii ale będący niczym innym jak oszalałym imperializmem. Niestety uważam, że będzie atak bronią atomowa i adekwatna odpowiedź - projekt nowy/stary Izrael na Bliskim Wschodzie przestanie istnieć. W/w szatan już się cieszy z takiej wizji. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...