Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Przecież nikt od Ciebie tego nie wymaga. Ty jedynie wymagasz od innych pochwał pod swoim adresem. A to nie zawsze jest możliwe, jeśli komentujący chce zachować odrobinę przyzwoitości.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak? A gdzie Ty ostatnio mnie chwaliłeś?

Przecież przeprosiłam za nieudany tekst, nie kłócę się z Tobą, że tak nie jest i znikam z wątku bo nic lepszego nie wymyślę 

Pozdr

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @tie-break Tak prawdę mówiąc jest to parafraza słów Fausta „Zaznam w sobie, w jestestwie swoim się docierpię […] O jestestwo ludzkości mnożąc swe jestestwo, Aż, jak ona, obrócę się wreszcie w nicestwo.” Przekładu A. Pomorskiego, temu też tytuł to Faustus. Oczywiście można przede wszystkim mówić o osobistych odczuciach podmiotu w wierszu, dualność uczuć człowieka, ale Faust to również symbol całej ludzkości i w tym kontekście odpowiedź na pytanie „po co tu jesteśmy? czemu cierpimy?” 
    • Łzy  Nie czekam na twój powrót    Miłość  To tylko puste słowa    Chłód  Nóź wbity prosto w serce    Śmierć  Wszystkie sekrety wyjdą na jaw 
    • niemożliwym jest zrozumienie   wiara  poza byciem w bycie jest zaprzeczeniem tego świata nic nie jest słusznym nic nie jest prawdą ona jest poza tobą  i choćbyś na ołtarzu swoje życie ofiarował  nie licz na odpowiedź lepiej być ślepcem niż głupcem uczniem niż nauczycielem by w spokoju w sumieniu odpowiedzieć   -  nie wiem        
    • @Łukasz Wiesław Jasiński Proszę zachować spokój... 
    • @KOBIETA Jego największą siłą jest obrazowość i wiele słów prawdy o moim życiu @Berenika97 Choćbym nie wiem jak bardzo starał się wyjść z grobowca swojego życia to i tak zawsze grzebie mnie on jeszcze bardziej i niżej pod ziemią. Mieszkanie jest moim mauzoleum, które nie zapewnia mi spokoju ale zarazem jest jedynym miejscem w którym czuję się bezpiecznie. Dziękuję za komentarz. @Christine Niestety nie dane mi jest pisać pozytywnej poezji a jedynie wiersze takie jak powyższy. Czasami zastanawiam się czy kiedyś udałoby mi się napisać coś co nie przerażałoby ani nie dołowało czytelnika.  A potem piszę i tak jedynie o bólu i depresji. Dziękuję za komentarz. @Wiechu J. K. Opis białego znicza z aniołkiem i pojedyńczej białej róży to dokładny opis tego jak upamiętnić mnie na moim pogrzebie i potem na grobie. Jedna biała róża wrzucona do ciemni grobu i stróżujące aniołki na pomniku. Tak sobie zażyczyłem już dawno temu i moi znajomi czy rodzina o tym wiedzą @Lenore Grey poems Bardzo dziękuję. Dla takich komentarzy i odbioru poezji chcę się pisać kolejne wiersze.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...