Kazimierz_Hr._Potocki Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Siedem bytów z blaskiem aury złączonych Rozdziera zbłąkaną duszę we wszystkie strony Świata. Biegnę za chłodnym, puszystym cieniem Atutów dojrzałości. Z dłoni lekkim drżeniem Wsuwam między obwisłe, ciężkie jabłonie Przedostatni zielonkawy banknot. Już płonie Konar w siedemdziesięcioletniej jaskini, A ruda nimfa daje pełną parę, by białymi Strzałami wypełnić swe wnętrze. Niewiele Sekund hulało szczęście... Nagle w kościele Dzwon woła, bo dziś posypią głowy Popiołem. Godzina wytchnienia, wychodzę, jak nowy I gnam na obiad. Będzie ostry rosół z nudlami Z torebki, oraz schabowy z kapustą i ziemniakami. Na trzy kwadranse sen skleił powieki, by zdążyć Jeszcze do hipermarketu. Jak fajnie krążyć Wśród setek regałów czując wiatr wolności, Trwaj chwilo nawet w niedzielę! Nie pozwól w imię miłości Do Stwórcy sidłami spętać twych pragnień! Daj sobie namiastkę Chińskiego Nieba, raz w tygodniu celebruj Gwiazdkę! Patrz, jak radośnie tani telefon słowiczym dźwiękiem z oddali Szuka właściciela. Barwną łuną ekran pięćdziesiąt cali Maluje szare przestrzenie. W takt wesołej muzyki Tańczą promotorki jogurtów, basują ogromne głośniki, Płyną ledówki tęczowe, intensywną wonią nos nęcą wafelki W czekoladowej polewie, a suszone morelki Wyczyszczą wzdęty żołądek. Na koniec miłe spotkanie Z kasjerką, kolacja, test słodkich zdobyczy, kąpiel i spanie. 1
Annie Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Ho ho ho, kto tu do nas zawitał - hrabia i to nie byle jaki. Natychmiast przybyłam jako gap ( jednak człeka ciągnie do arystokracji). Niestety nic tu ciekawego nie wygapiłam. Za dużo słów, wielkich liter, no ale hrabiego nie wypada krytykować :) Pozdr Edytowane 1 Marca 2018 przez Annie_M (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 siedemdziesięcioletnich jaskiń jak ognia unikaj waść bo na diabła cito zmykaj. pomódl się lepiej w kościele albowiem owszem tam i rozgrzeszenie i siebie odnajdziesz i obrazki święte, ucałuj a nie gdzieś w przeklętym superhipermarkecie gdzie na pokuszenie uwodzą jeno. no dobszzzz ale nie przedobrz i od tacy nie stroń, nie żałuj w niedzielę. podooba mi się wiersz :) Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi