bajaga1 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Nie raz cię życie przeciągnęło po bruku- aż na dno.Wygrałeś - choć zawsze stromo pod górę szło.Poznałeś ból, biedę i trąd.Słabym umiałeś podać pomocną dłoń.Spełniałeś marzenia najtrudniejsze,Na *Dach Ziemi* wdrapałeś się. Na szcztach kolory życia są najpiękniejszeTam marność ludzka daleko jest.Szukałeś drogi ponad chmuryDo "Strefy śmierci"ruszałeś sam.Do siedmiu razy sztuka,- Tym razem radę dam.Lecz NangaParbat zazdrosną byłaZatrzymać ciebie chciała tam... I mroźnym szalem cię otuliłaGdy pośród mrozów w samotnościDo Boga pukasz bram.28.01.2018 r. Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez bajaga1 (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proponuję: Nie raz cię życie przeciągnęło Pozdrawiam
bajaga1 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Wybaczcie mi ten *wiersz* podziwiam góry oraz ludzi tak silnych by wytrwali w tych morderczych warunkach . Potrzeba wiele hartu i pokory by przygotować się do wyprawy. Czasami się nie wraca… 1
bajaga1 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Chciałam liczyć zgłoski napisać go prawidłowo z rymem i taktem. Nic z tego nie wyszło więc zostawię go tak jak jest. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez bajaga1 (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Ja nie pisze pod dyktando bo to nigdy nie jest prawdziwe pisze tak jak czuje nie zawsze to jest piękne ale zawsze moje. Czasem czlowiek może czuć też trochę krzywo Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma czego wybaczać, rozumiem też lubię, też podziwiam. Nie za bardzo tylko pasuje mi ten tytuł. Pewnie dlatego, że nie rozumiem co oznacza. Pomyślałem "czapkins" - czapkowanie? Ale chyba nie, skoro napisany po tak przykrym zdarzeniu. A może to pseudonim? Nie mam pojęcia. Mam za to jeszcze jedną uwagę, bo zauważyłem zmianę, niestety na gorsze. Być może się mylę, ale zasugeruję taki przykład: - mam bóle głowy, nieraz bardzo mocne. - nie raz, nie dwa od walenia w mur. Pozdrawiam.
bajaga1 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Próbowałam zmieniałam i liczyłam z każdą poprawką było gorzej. Jeżeli miałam powiedzieć co myślę musi być tak. Tak jest moje. Dzięki że jesteś.
bajaga1 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomek Czapkins Mackiewicz. Co prawda najpierw napisałam Tomek potem zmieniłam gdyż uznałam że łatwiej bo takie pseudo ma niewielu a może tylko on'. Nie raz/nieraz to magia z rozpaczy miałam już napisać *wielokrotnie* ale nie pasowało (czasem szukam innego wyrazu)No i jakby się nie obrócić to d..a z tyłu ja się tego nigdy nie nauczę...dobrymi chęciami piekło wybrukowali.
jan_komułzykant Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) - mam bóle głowy, nieraz bardzo mocne. - nie raz, nie dwa od walenia w mur. co prawda wymyśliłem to dzięki Tobie, ale może zapamiętaj te dwa zdanka, a nuż pomogą?
bajaga1 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi