Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Yavanna 312
Wtargnij czule
W mój ogród
Zroszony
Głodem Twych palców
W płatki się zatop
Kwiatów rozkwitłych
Pod dotykiem
Twych ust odległych
Dzielącymi nas ulicami0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Duch7millenium · Opublikowano
@Alicja_Wysocka Plagiat? Jak powiesz rano "jest ładny dzień, a ptaki śpiewają i słońce świeci" na publicznym forum, to też cię oskarżę o plagiat, bo tak mówię codziennie rano widząc błękitne niebo. Ale twoje niebo wygląda na zawsze zachmurzone. A co do sposobów edycji treści powiem jedynie - dziękuje, że mnie doedukowałaś. Może właśnie - gwoli jeszcze tematu treści - zaczniesz czytać ze zrozumieniem, ponieważ przekaz moich komunikatów - zarówno w samym wierszu, jak i w powyższych komentarzach mija się z twoim pojmowanie tematu. Co, w sumie, w ogóle mnie nie dziwi, bo zamysł za jego treścią jest taki, jakie właśnie ludzkie pojmowanie prawdziwej miłości - NEGATYWNE. -
Przez Yavanna · Opublikowano
Wtargnij czule W mój ogród Zroszony Głodem Twych palców W płatki się zatop Kwiatów rozkwitłych Pod dotykiem Twych ust odległych Dzielącymi nas ulicami -
Przez Dagmara Gądek · Opublikowano
( Dzień 25.11. jest Międzynarodowym Dniem Ofiar przemocy wobec Kobiet, ustanowionym przez ONZ) otwierasz mój dzień misko porcelanowa ze światów gdzie rok ma niedziele ciało dłonie do trzymania a na spacerach chronimy ślimaki otwierasz i ty pomidorze bezwstydnie pękata czerwona planeto z mięsistym kosmosem wskroś podniebień wielbię cię popielata ciszo świtu za miękkie podbrzusze dla słów czułych i słodkich przemykanie pomiędzy rękami niesfornych przedmiotów ciepły deszcz co zdążysz spić z traw zanim czas zmieni scenografię w jeden dzień któremu zbędny kalendarz słowa dymiące w magazynku i cień z ciałem któremu nie w głowie posiłek -
Przez Andrzej P. Zajączkowski · Opublikowano
Ten niepozorny sonet jest buntem wobec ówczesnej konwencji. Sonet angielski odziedziczył po włoskim idealizowanie kobiecej urody w nurcie "dworskiej miłości". I tak się poeci idealizowali w nurcie, że aż Szekspir musiał zaprotestować. -
Przez bronmus45 · Opublikowano
~~ Nowy zawodnik w MMA - logo owego .. kwa .. kwa .. kwa, waga mniej / więcej średnia, marna rozumu obwiednia. Lecz w "ciemnym ludzie" nadal trwa .. ~~
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne