Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Waldemar_Talar_Talar śmierć umrze

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Domysły Monika   Moniko, nie jestem typem człowieka, który coś zapomina i zaczyna życie od samego początku - istnieje coś takiego jak CIĄGŁOŚĆ - ona została zerwana w moim przypadku i nie ma już powrotu do kupowania książek, rysowania ilustracji graficznych i chodzenia do bibliotek, jeśli już: niech komornik sądowy przy sądzie rejonowym w Warszawie dla Mokotowa - Olga Rogalska-Karakula - odda mi książki, rękopisy i kolekcje monet, banknotów i znaczków pocztowych, tak przy okazji: kiedy w szkole podstawowej byłem w Karkonoszach (była to wycieczka szkolna) - ojciec dał mi książkę z tysiąc dziewięćset trzydziestego ósmego roku pod tytułem - "Wyprawa Kijowska" - Tadeusza Kutrzeby.    Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To ja dziękuję za taki komentarz. Nadzieja jeszcze nie umarła. Pozdrawiam.  
    • @BITTERSUITE przyznam że i mnie ta kocia historia w dobry humor ubrała.. i jeszcze twoja wersja to jak "wiśnia na torcie"

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Czytam sobie historie miłosne, Niektóre, przyznam, całkiem żałosne, Trafiła mi się taka o kotku i myszce - - To to była sprawa, świetna zabawa. Czytam i czytam, myślę o flaszce, Z zazdrości, z miłości, uroku klątwa, Tak się oni bawią, słowem i romansem, No i muszę przyznać, mają rację czasem, Oh - takiej historii chciałbym i ja, Lecz dla mnie życie to zwykła żmija.     Wiersz zainspirowany utworem @Jacek_Suchowicz pod tytułem "pan kot" oraz komentarzami pod tym wpisem. Pozdrawiam pana Jacka i Alicję. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...