jan_komułzykant Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Od kiedy w Warszawie na trybunę wlazł Wiesław, a wrogom klasowym na rozróby chęć przeszła, rzekł na ucho mi dziadek, że ten przejmie ów spadek, na kim czapka gore lub ma ciąg do kurewstwa. Edytowane 28 Grudnia 2017 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
befana_di_campi Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 "Rozróby" :\ Ortografija siem kłania ;)
azk Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale tylko do marca 68. A za wszystko, jak zwykle, zapłacili Żydzi. Pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) ale co, że do marca 68 "chęć przeszła"? No nie, to nieprawda, jak i to, że za wszystko zapłacili Żydzi. "Chęć przeszła" w takim sensie, że zatrzymano (po samych wydarzeniach marcowych) ponad 2700 osób, w tym 359 studentów. Pomijam kolegia, wszczęte śledztwa i relegowanie z uczelni kilku tysięcy studentów lub powołania ich do służby wojskowej. Dzięki za komentarz i odwiedziny. Pozdrawiam Edytowane 29 Grudnia 2017 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
ja_bolek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jestem jedną z ofiar tych wydarzeń ( Poznań, środa 13 marca 68) - pechowa data, pałowanie, w następstwie zatrzymanie, doprosy, zawieszenie w prawach studenta i zapłacenie kolegium
Rekomendowane odpowiedzi