Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaśnij przy makówkowych śpiewach, Niech sen się rozsypie miękko, Na niebie już księżyc ziewa, Przez okno zagląda sielsko.   Tu mak czerwienią się mieni, Stary płot piersią podpiera I strzeże twojego domu Przed zmorą, co poniewiera.   Tą, która pcha się od progu, By ciepło ognia ugasić, Zły urok rzucić na szczęście I szczery uśmiech zastraszyć.   Sypnij ziarenkiem pod progi Z wierzeniem, że zło ominie I nie zawładnie twym domem W nocnej, ciemnej godzinie.   Pogubią się w rachowaniu Jędzyny i wiedźmy z drogi, Gdy makową płodnością Rzucisz im prosto pod nogi.   Zaśnij przy makówkowych śpiewach, Niech sen się rozsypie miękko, Na niebie już księżyc ziewa, Przez okno zagląda sielsko.
    • @degatoja Klimatycznie. Z goździkiem jeszcze nie piłam, muszę spróbować.
    • @RomaPrawda, też się czuję bardziej pisana niż żywa, pozdrawiam :)
    • Być zadowolonym  z tego, co się ma, bo zawsze może być gorzej. Prawdę mówiąc, ta tajemnica jest wielka. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - ja też lubię  - dzięki  za czytanie -                                                                             Pzdr.  Witam -    Witam - miło że zajrzałaś - dziękuje serdecznie -                                                                                          Pzdr.uśmiechem. Witaj - miło że ładnie - cieszy mnie  - dziękuje -                                                                                        Pzdr.serdecznie. Witam - fajnie że sympatyczna - poprawiłem - dzięki za kolejne czytanie -                                                                                                            Pzdr. Witaj - dziękuje za ten uśmiech i czytanie -                                                                               Pzdr.jesiennie. Witam - tak było oby nigdy więcej -  miło że czytasz - dziękuje -                                                                                                      Pzdr.serdecznie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...