Alex Stelmach Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Pamięci zawodnika – śmiertelnej ofiary wypadku na zjazdowej trasie rowerowej Po twojej śmierci nie było Minuty ciszy …ani minuty ciszy! Twoją śmierć uczciliśmy Pięcioma latami milczenia Umarłeś śmiercią nienaturalną Nieestetyczną Niepatetyczną Nigdy na żywo nie widziałem Krwi, która wsiąka w ziemię Gdybyś umarł Kilkadziesiąt lat temu Zatłuczony przez komunistów Byłbyś dzisiaj bohaterem Twoja śmierć byłaby „chwalebna” Widziałem wiele rzeczy Złamania z przemieszczeniem Kości wystające z rany Wybite zęby Kawałek „mięsa” wyrwany z przedramienia itp. Ale nigdy nie widziałem Kierownicy roweru Przebijającej wnętrzności śledzionę Nie widziałem twojej śmierci To była śmierć człowieka, nie bohatera Więc nikt o niej nie mówi Śmierć bardzo bolesna i ludzka Błogosławiona niech będzie ziemia W którą wsiąka krew Nie pozostawiając śladu 1
jan_komułzykant Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 Bardzo dobry początek i zakończenie, niestety całe wnętrze kojarzy się z krwawą łaźnią, nie z zachowaniem o kimś pamięci. Moim zdaniem zbyt naturalistycznie to opisujesz i nie brzmi to dobrze. A jeśli miało wzruszyć, obawiam się, że raczej zirytuje, zwłaszcza najbliższych. W pewnym momencie odczucia są wręcz nieprzyjemne, zwłaszcza fragment z kierownicą i śledzioną. Przemyśl sprawę, bo to naprawdę mało estetyczny a wręcz porażający obraz. Uwierz w czytającego i jego ludzką wyobraźnię. Opisujesz czyjąś śmierć, nie fragment filmu z Bogusławem Lindą. Poniżej, praktycznie bez zmian taka próbka Twojego oryginalnego tekstu, bez okrucieństwa opisów. Przemyśl, poprzestawiaj, dodaj, ujmij, zrób z tym coś, bo wersja, którą wrzuciłeś jest e-e Pozdrawiam.. po twojej śmierci nie było minuty ciszy ani minuty ciszy pamięć uczciliśmy pięcioma latami milczenia nie bohatera człowieka bardzo bolesna i ludzka niepatetyczna nieestetyczna nienaturalna to była śmierć błogosławiona niech będzie ziemia w którą wsiąka krew nie pozostawiając śladu żegnaj
Rekomendowane odpowiedzi