bazyl_prost Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 świat powstał dla towarzystwa ni konkurs , ni kradzierz byt piękny lub ładny rozmowy o tym samym rozmowy o różnicach życie to nie tylko linijka to puls nie zbyt szybki który dostrzega inny puls niebylejako 1
beta_b Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Bazylu, lata się już z Tobą nie kłóciłam na orgu. Popraw pliss orta, tam gdzie tego tradycja wymaga i pisz więcej. Brakuje mi tych perełek. bb 1
befana_di_campi Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 "Kradzierz" "szok: "zbyt" czy "byt"? Znaczy istnienie? "Niezbyt" - razem, dlatego trzeba coś zrobić z tym powyższym "bytem"! "Nie byle jako" - osobno! Laga z dwoma minusami. Za ortografię, ponieważ na dysgrafię to raczej nie wygląda:\
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 A mi się podobają te orty. Gdyby nie to, że Bazyl jest wprawnym poetą też zwrociłbym uwagę by poprawić błędy, ale w odbiorze tego wiersza mi to nie przeszkadza, ponieważ dzieki nim można wyczuć (fałsz błąd zaprzeczenie) słów danego wersu. Sam stosuje ten sposób by pokazać właśnie brzydotę głupotę lub fałsz jedynie pogrubiam same słowa by było wiadomo, że jest to celowy zabieg. Ale chyba wprawny zna ortografię i nie musi czegoś takiego robić.
befana_di_campi Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę bardzo, wszystko jest do podobania. W prywatnych mailach albo własnych (i za własne pieniądze, wydanych publikacjach), ale nie na literackich Portalach, gdzie mamy się podobno uczyć? Natomiast to, czy jest ktoś "wprawny" lub nie, na dodatek "poeta" to do skromnej b_d_c osobliwie nie przemawia ;) Ma ona bowiem własne zdanie i tą opinią się według osobistego kompasu, kieruje. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tak powinno być :) W prozie też czasem pisarze jak choćby wielki grafoman (jak sam siebie nazywa) A.Pilipiuk pisze z błędami by np podkreślić, że ktoś sepleni. Ostatnio ułożyłem krótki eksperyment "Fenomen", w którym jedynie pierwsza i ostatnia litera w słowie jest na swoim miejscu, a mózg potrafi odczytać poprawnie słowa i czytać płynnie wersy. Uwielbiam język polski ale lubię też przemyślane błędy. Ale trudno dyskutować o gustach ;) Edytowane 10 Listopada 2017 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 1
befana_di_campi Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pilipiuk niczego odkrywczego nie wymyślił. Wcześniej czynił to przed nim np. Tomasz Mann... Proza nie może być sztuczna, stąd te kolokwializmy, lapsusy, nawet ortograficzne błędy w mowie zależnej. :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem. Język, a z nim poezja jest żywa dynamiczna, dlatego można próbować czegoś nowego grunt by było to przemyślane, dlatego lubię jeśli autor pisze coś z premedytacja i jest to widoczne (zamierzone) przez niego działanie. Dziękuję za miłą dyskusję: )
bazyl_prost Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. litera ż niepotrzebnie straszy , byt piękny lub ładny, nie zbytnio szybki, a na końcu pocharatałaś/eś mi słowo
befana_di_campi Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Poharatałaś" pisze się przez "h", poeto wprawny" ;) I nie wiem, co straszy? Mnie akurat straszą sypane w oczy Twoje orty :\ Edytowane 10 Listopada 2017 przez befana_di_campi (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi