Maciek.J Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Na polu bitwy nieopodal Hagi przypięto medal na piersi łamagi Gdy tłum wojaków na to gderał powiedział wtedy im generał : Gapa, ale nie braknie mu odwagi 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W czas pokoju na krańcu świata ktoś wystrzelił nagle do brata. Zrobiła się z tego ruchawka rannemu potrzebna zastawka! Przybył lekarz z wielkiego miasta zbadał i powiedział - to czkawka. Pozdrawiam. J. A. P.S. Zaznaczam, że to nie limeryk - piszę o swojej miniaturze. ;)) Edytowane 25 Września 2017 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
Maciek.J Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 nie limeryk ale fajna za to fraszka
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, fraszka, naprawdę? To będę ćwiczyć fraszki. Dziękuję. Moze i limeryki. Pomożesz czasami, Maćku? Pozdrawiam. j.
Maciek.J Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) ja na ogół pisuję fraszki homonimkowe i bardzo krótkie np. O SPORYSZU Całe życie w życie Ale fraszka może mieć czasem do dwóch strof po 4 wersy warunek musi być jak najkrótsza Oczywiście,że pomogę Justynko Maciek Edytowane 26 Września 2017 przez Maciej_Jackiewicz (wyświetl historię edycji) 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, to trudne jest. Masz, Kolego "talenta". I ja spróbuję. O jemiole niszczy drzewa i siły im zabiera J. A.
Maciek.J Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 twoja fraszka nie ma homonimków ale ma asonanse czyli rymy niedokładne i jest sens w sumie całkiem niezła fraszka można jeszcze krócej : np. Gubałówka zimą kolejki do kolejki 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pożywienie Manna z nieba i chleba już nie trzeba. :)))
Maciek.J Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 fraszka dobrze napisana i to świtem z samego rana
ja_bolek Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 O kurkach I grzyb je je, i ... grzybieje.
ja_bolek Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I bez ... prawdziwka ... Edytowane 27 Września 2017 przez ja_bolek (wyświetl historię edycji)
Maciek.J Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o grubej ty jesz i tyjesz
Gość Nowicjusz Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Witam, Niedawno zainteresowałem się limerykami. Lubię je czytać, a nawet próbuję sam wymyślać. Oto jeden z nich, w którym nawiązuję do "Gamonia odznaczonego". Żołnierz ten stchórzył, gdy w ciągu doby, miał Zosieńkę poderwać i zdobyć. Nie dokonał podboju, szybko zbiegł z placu boju, nawet broni nie zdążył wydobyć. Pozdrawiam Tadeusz Edytowane 27 Września 2017 przez Nowicjusz (wyświetl historię edycji)
Maciek.J Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 niezłe ale staraj się o rymy bardziej wyszukane niż zdobyć -wydobyć i pamiętaj ,że w klasycznym limeryku w I-szym wersie jest nazwa geograficzna ,która określa miejsce opisywanego zdarzenia
Gość Nowicjusz Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Dzięki za te uwagi. Są one dla mnie cenne. Twoje limeryki są świetne. Będą dla mnie stanowić wzorcowe przykłady do naśladowania.
ja_bolek Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewien szwoleżer, rodem z Kordoby ... (?)
Gość Nowicjusz Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Właśnie tak powinien się zaczynać ten limeryk. Bardzo dobrze wymyślony początek. Dzięki
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wolny poeto, czy to mojej fraszce? Jeśli tak, to doceniam. WARTO MYŚLEĆ KONSTRUKTYWNIE, CO PRZYNOSI OWOCE.
Maciek.J Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Kordoba lub Cordoba -miasto w Hiszpanii
Maciek.J Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak,fraszki to dobra wprawka do rymowania 1
Rekomendowane odpowiedzi