Maciek.J Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Bez choć poczucia winy i może skruchy Szedł wolno czarny tłum w głuchym milczeniu A w nim wszyscy smutni kłamcy i kłamczuchy Ci co zawsze kłamią w podłym sumieniu Grą pozorów zwyczajnej ludzkiej obłudy W gazetach całe strony- nekrologi W pośpiechu zamazane ślady i brudy Nastrój pozostał udawanej trwogi Nad grobem wygłosił ktoś kłamliwą mowę Orkiestra grała na nutę fałszywą Na mogile sztuczne kwiaty kolorowe A to wszystko było tak jakoś krzywo Szatana znów przerobiono na anioła Obłudy twarz z bólu tak nieszczęśliwa Ociera resztki cynizmu jak pot z czoła Tylko trumna dębowa jest prawdziwa I ten dół głęboki świtem wykopany Dzisiaj łgarz umarł lecz kłamstwo przeżyje Goją się na sercach nieprawdziwe rany Czarna ziemia całą prawdę przykryje Edytowane 6 Września 2017 przez Maciej_Jackiewicz (wyświetl historię edycji) 1
ja_bolek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 o zmarłych dobrze, albo wcale
azk Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Podoba mi się sposób w jaki operujesz słowem. Nie mam wrażenia wymuszenia narracji. Jest lekkość. Pozdrawiam
Maciek.J Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak,znam to De mortui moveo bene aut nihil ale tu pogrzeb Bolku jest symboliczny
Maciek.J Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i również pozdrawiam
Maciek.J Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 dziękuję Teslicusie za komentarz i odwiedziny pozdrawiam
Annie Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 No fakt, jest w tym dużo prawdy :) Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi