Maciek.J Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2017 Znów zaczęła się obławabezlitosna choć bezkrwawamłode wilczki znów nie są bezpiecznejak z ołowiu kulamistrzelają obelgamisłowa padają niedorzeczneślepe wilczki okupują nowe wilcze jamywszędzie awantury i burdykiedy wreszcie ktoś łapę poda na znak pojednania i zgody nowe nonsensy gonią absurdygłos zabierają nowe chamywokół bagna i mętna wodautonął znów wilczek młodystary wilk co historię całą znaosłania dzieci własnym ciałemjuż zdążył poznać co to za gralecz dobili go kolejnym strzałemkiedy wreszcie skończą się te zadry młode wilczki nie znają tamtego okrutnego czasumłode wilczki uciekają co sił z płonącego lasua wszędzie porozwieszane z nauk starych wilków znaneznienawidzone czerwone fladrykiedy wreszcie się skończy ten czas zły wciąż nas gonią zajadłe psya każdy szczerzy ostre kłyznów zaczęła się obławapolany fala nienawiści pokryjejak okrutna to zabawazwycięży ten który przeżyjemłody wilk albo stary pies gończykiedy wreszcie to piekło się skończy ? 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Macieju chyba po raz czwarty :) Jacek Kaczmarski napisał trzy części ;) Mi podoba się jedynie pierwsza... Bez urazy to moja wina bo do Twojej wersji (ciagu dalszego itp) nie potrafię podejść obiektywnie. Mimo wszystko słowa uznania za próbę zmierzenia się z tak trudnym dziełem. Pozdrawiam fan Jacka Kaczmarskiego.
Maciek.J Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mówi się TRUDNO i pisze się dalej 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 I tak trzymaj pozdrawiam :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Podoba mi się, chociaż rytm posypał ci się okrutnie.
Maciek.J Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 w wierszach wolnych rytmu nie ma droga czytelniczko ;-))
Justyna Adamczewska Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Dzień dobry, Panie Macieju. Ja nie wiem czy taka "bezkrwawa ta obława"? Tu bym raczej stwierdziła, że bardzo krwawa, tylko zaraz krew wsiąka w jednorazówki i won.... wyrzucana na śmietnik historii. Tylko, że ów śmietnik swoje odda. Wszyscy wiemy, jak jest. Pan to powiedział. "kiedy wreszcie to piekło się skończy ? " - dobry wers. Pytanie retoryczne. Nie ma odpowiedzi, choć czasami się słyszy, że piekło jest wieczne, oby nie.
Maciek.J Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 dziękuję za komentarz Pani Justyno napisałem bezkrwawa bo coraz częściej zabija się złym słowem psychicznie bez rozlewania krwi choć oczywiście szatan przybiera różne postaci
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mówię o tym wierszu a nie wszystkich innych. Chwilami udaje się dostrzec i rym i rytm. Pokusiłabym się o podrasowanie wiersza, bo dla mnie jest zwyczajnie niedopracowany. Znów zaczęła się obława bezlitosna choć bezkrwawa i młode wilczki nie są bezpieczne jak z ołowiu kulami strzelają obelgami znowu słowa padają niedorzeczne Czy dlatego obława, że ktoś wyraża swoją opinię? I dlatego niedorzeczne, że niezgodne z oczekiwaniami wilczków ? Hmmm..... No cóż... Powodzenia :) Edytowane 15 Maja 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji)
Enchant Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Podobało mi się aż wybrzmiała zwrotka o lesie. Potem coś zaczęło się kruszyć i chyba rozleciało się na moich oczach. Jacek Kaczmarski jest dla mnie autorytetem (jednym z wielu) , ale nie jestem znawczynią jego twórczości. Jedno wiem - zawsze jak słucham jego piosenek, przechodzą mnie dreszcze. Ale zgadzam się z Marcinem - pierwsza część jest najlepsza. Trzecia też jest ładna. Chciałabym wierzyć fanowi mojego autorytetu, ale ja znalazłam cztery części :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maciek.J Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Czytelniczko ten wiersz nie porusza wcale stosunków międzyludzkich na portalach poetyckich rzecz jest na zupełnie odmiennym biegunie wystarczy poczytać pooglądać TV a wszystko będzie jasne a wiersz poza tym napisałem nie teraz , znacznie wcześniej PS. rymy są tu doskonale widoczne ;-)) Edytowane 15 Maja 2017 przez Maciej_Jackiewicz (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ups moje niedopatrzenie przepraszam. Moi rodzice sprezentowali mi płytę ..heh patrząc na to dzisiaj to były lata świetlne temu :)
Enchant Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 @Marcin_Krzysica - piękny prezent Ci sprawili :)
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro tak i nie uważasz by należało nad nim jeszcze popracować, to nic tu po mnie :) Pozwodzenia :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak :) niebieska okładka z czarna kulą jak pamiętam :) będę musiał w domu poszukać :) Szatan... Hmm pojechałeś po bandzie Macieju :) Pozdrawiam i z miłą chęcią przeczytam kolejny Twój wiersz :) dziękuję za powrót do wspomnień :) Edytowane 15 Maja 2017 przez Marcin_Krzysica (wyświetl historię edycji)
Maciek.J Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzę, że TWA dobrze się tu ma
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co to TWA ?
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też jestem ciekawa :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 Oto TWA - nie mów za często, że Wiersz ci się podoba. Bo stwierdzeniem cię obdarzą w adorację wyposażą. Wiecie, TWA - to Tow. Wzajemnej Adoracji. Nie można pisać, że coś jest fajne, tylko trzeba dokuczać. Przeciwieństwo TWA, to WBdW, czyli Wrednym Bądź dla Wszystkich. Justyna.
Rekomendowane odpowiedzi