Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Ze sznurem na szyi idą, obłąkani, opętani, obłąkani  bandyci od władzy  i przez naród ukarani.   Jako pogański racjonalista - libertyn i intelektualny biseksualista - uniwersalny, ogólnie rzecz biorąc: jako lewicowy narodowiec - głosowałem na pana Karola Nawrockiego ze względu na własne bezpieczeństwo - życie, zresztą: skrajna prawica i dużo osób o poglądach lewicowych - też głosowało na pana Karola Nawrockiego i od początku o tym mówiłem - za pół roku ten rząd upadnie, a kto będzie słuchał jakiegoś tam Łukasza Jasińskiego?    Łukasz Jasiński 
    • @beta_b Tak, to prawda. Piękni mają częstokroć zwyczajnie prościej. Taryfa ulgowa, jak zresztą napisałaś, kilka postów wyżej. 
    • „ Nie głaskało mnie życie po głowie,    nie pijałem ptasiego mleka -    no i dobrze, no i na zdrowie:    tak wyrasta się na człowieka      (…) gryzą ziemię moi najmilsi    nawąchali się dosyć prochu       cóż im wyznać w serdecznym słowie,     gdy się młodość jak cmentarz przyśni?…     Nie głaskało mnie życie po głowie      nie doszedłem tam, dokąd szliśmy(…)      wiersz mój gniewny - broń szybkostrzelna”                   Wł.Broniewski fragmenty wiersza „ mannlicher”     … świetnie piszesz, czytam z wielkim zainteresowaniem, pozdrawiam miło.
    • chcieli mieć wszystko  wtedy mogliby... marzyła się dyktatura    próbowali ukraść rzeczywistość    a życie  życie tego nie lubi  nikt nic nie ma wszystkiego  takie pragnienia to choroba    drzewa dzielą się wodą  z krzewami mchem  rzeki dają wodę oceanom    Himalaje patrzą z góry  nie pragną władać ziemią    i to jest dobre    Rosja pokazuje świat  który chce więcej  niż życie jest gotowe dać    6.2025 andrew
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...