Jakub_Kałuski Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Nie powinienem, Dręczy to mnie i ciebie, idiotyczne poczucie winy Przeplatane bezpieczeństwem Mętlik! Chyba potrafię. Patrząc w twe oczy przesiąknięte strachem, Twarz nasiąkniętą sokiem obawy, Widzę szczęście na szyi, jadąc językiem niżej, Pojawiają się kwiaty twej skóry, Zrywam jedno po drugim! Jedno... po drugim.... Rosną następne, podlewam. Jesteś wiosną, ja śniegiem. Topnieję, jestem cieczą wędrującą po owocach wiosny. Już nie potrafię zamarznąć, Jak? We wiosnę ?
jan_komułzykant Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 @Jakub_Kałuski we wojsku też się nie da :)
Marlett Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 @Jakub_KałuskiPojawiają się kwiaty twej skóry, Zrywam jedno po drugim! Jedno... po drugim.... To sie biedaczka wycierpiała :)
Jakub_Kałuski Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Co te komebtrza mają wspólnego z poezją i tym tekstem? Bo wydają się totalnie bez sensu
jan_komułzykant Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie mają, m.in. to "podkreślone" (to nic, że w komentarzu), wykazuje niechlujność. Nie ma czegoś takiego jak "We wiosnę?" :) Zwłaszcza w języku literackim, bo przecież o poezji jest mowa. "We Wiosnę" użyte jako regionalizm np. w tekście kabaretowo-prześmiewczym byłoby nawet uzasadnione, ale ten tekst prawdopodobnie taki nie miał być. Poza tym, jeśli "Pojawiają się kwiaty [u]twej[/u] skóry" (wykwity?), to nie "Zrywam jedno po drugim! Jedno... po drugim...." bo co jedno po drugim? Kwiaty - jedno po drugim? Kwiaty, to liczba mnoga, więc albo jedne po drugich, albo jeden po drugim. PS aha, jeszcze tytuł "Ma Wiosna". Co ma? Pewnie moja - "ma", "twa" to jakiś mickiewiczowski archaizm, który ma coś "podkreślać". Tylko co? Nadętość, patetyczne brzmienie, wskazanie, że to poŁezja? A może i nie, bo jeszcze w disco polo czasem się trafi, w poezji już rzadko :)
Stary_Kredens Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2016 błędy językowe jeszcze nie świadczą o braku poezji, tylko o niedouczeniu w zakresie języka polskiego, gdyby je poprawić to powstaje erotyk , całkiem zgrabny, ale mnie najbardziej razi słowo "ciecz' - wybitnie niepoetyczny. można by np. "topnieję - wędrowca po owocach wiosny" nad wierszem trzeba popracować, a będzie dobrze pozdrawiam Kredens
Rekomendowane odpowiedzi