Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta co tu można powiedzieć. Człowiek bez "wiary" to człowiek pusty.  Buzie, rączki i serduszka czyściutkie jak wyprane w proszku OMO. Pustka. Pisałem Ci kiedyś, że człowiek składa się z atomów a atomy są w środku puste. Tylko maleńkie /przepraszam za wyrażenie/ jądro a daleko wokół jeszcze mniejsze elektrony. W środku pusto. To dzisiejszy świat to jedna wielka pustka.   Ciuchy, żarcie, samoch9d po hitlerze.  A gdzie jest duch ? Duch który jest drogą życia człowieka od poczęcia aż do Boga.  Dobrze to już było. Teraz jeszcze wszystko tętni ale dla mnie to już tętni śmiercią.   Idziemy na wódkę ?
    • @Rafael Marius powodzi mi się i łapię bezcenną chwilę:) Mamy pierwszą, wiosenną, porządną burzę:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To dobrze Ci się powodzi.
    • @jaś ostatnio słyszałam od małego chłopczyka, jechał na hulajnodze i pytał swojego brata albo kolegę, czy wierzy w Boga, ten maluch odpowiedział, że nie, na to ten chłopiec, że też nie wierzy, zapytał tatę, przystojny, tata, dłuższe włosy, miał coś w sobie, ale też odpowiedział, że nie wierzy i tak mi przeleciały odpowiedzi, że ludzie nie wiedzą co to Bóg. Takie pokolenia się wychowują w mieście. 
    • @violetta no dobra. Ale tylko dla Ciebie. Niech to będą płotki i piskorze. Nie są drapieżne tylko takie, no takie.....rybne. To jeszcze tylko dodam, żeby zadowolić pogrobowców Karola Darwina, że te płotki i piskorze poleciały samolotem Lufthansy na Galapagos bo pan Darwin tam coś obserwował. I dla jaj te niby ryby zamieniły się w ptaszki którym rosły dzioby i piórka i pan Darwin ogłosił, że świat się zmienia a ludziska w to uwierzyli i jest jak jest.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...