violetta Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 widzę jeszcze rąbek gorącej kuli wygładzasz w środku złotem wokół dłoni nasłuchujesz dzwoneczków na sznurku odbijam się w twoich oczach dźwięk jak skorupki przejrzystej muszli zatrzaskującej się podczas pocałunku
Marlett Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 @valeria Dziwnie brzmi ''rąbek'' w odniesieniu do kuli, może raczej ''skrawek''. Czy kula ma rąbki?
violetta Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 dla mnie bardziej rąbek zachodzącego słońca a skrawek nieba, rąbek to ta jeszczezwidoczna obwoluta :) pewnie może być i to i to.
violetta Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 tzn otoczka, brakowało mi słowa
Marlett Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 @valeria rąbek oznacza; kant, rant, krawędź chusty spódnicy ,szala... Odniosłam się dokładnie do ''kuli'' proponuję ; okruch , krztyna, wycinek, ułomek...
Nata_Kruk Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Valerio, już podczas pierwszego czytania rąbek od razu nie "spasował" mi się z kulą, tzn. dla mnie, kula nie ma rąbka, ale np. odłamek, albo fragment... byłoby lepiej, chyba. Tytułowe głębiny trącają mi delikatnie erotykiem, chyba, że czegoś nie zrozumiałam. Pozdrawiam.
violetta Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 jest argument, podoba mi się :)
violetta Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 jakoś mi nie leży odłamek. odłamek szkła, nie.
Rekomendowane odpowiedzi