Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 trawnik na ławeczce starsza pani na nim suczka baraszkuje powiesiła kaganiec - ukryta metafora z tajemniczym kodem jakie piękne i mądre - komuś się wydaje mnie - że przepuklina od nadęcia w głębi dworzec autobusowy pusty jak wybrane wiersze do tygodnia z poetą Janusz Józef Adamczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 brak mu dyscypliny myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 @dzie_wuszka Oj! "Dyscyplina" w poezji? Brr........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 @Janusz_Józef_Adamczyk przede wszystkim, Panie Januszu Józefie Adamczyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 @dzie_wuszka Zdaniem niektórych długie zdania w prozie, i w ogóle w mowie, są błędem, tak myślą ci, którzy szybko gubią wątek; jest takie powiedzenie: Krótka mowa, długi wątek, to gołoledź dla oślątek. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 @Janusz_Józef_Adamczyk to nie ma nic do rzeczy. dyscyplina jest umiejętnością kontrolowania tego, co się robi. poezja to nie jest machanie kwiatkiem,. to dziedzina sztuki, jak wszystkie inne i to nie jest tak, że jak artysta powie, ze a on właśnie lubi różowe motylki, to już będzie udatne dzieło. wiedzą o tym wszyscy dobrze piszący, nie przyjmują do wiadomości ci, którym rzecz wychodzi słabiej. dyscyplina to używanie języka, metafory, narzędzi (bo metafora jest narzędziem poezji również) świadomie, z wyczuciem i tak, żeby zagrało. tutaj niestety rzecz spaliła na panewce. kończę już, bo właściwie powiedziałam już to, co miałam do powiedzenia. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_Józef_Adamczyk Opublikowano 1 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 @dzie_wuszka Najpierw zobaczyłem "starszą panią" i to JEJ NALEŻY SIĘ PIERWSZEŃSTWO przed suczką, - na pierwszym miejscu CZŁOWIEK, na dalszym - zwierzę, a wysiłek mózgowy dla utrzymania wątku cenniejszy od smakowania emocjonalnej pianki; sztuka - tak, jak ja ją pojmuję - to nie ciupcianie się w emocjach. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 @Janusz_Jďż˝zef_Adamczyk tak, "jak ja jÄ pojmujÄ" daje kaĹźdÄ moĹźliwoĹÄ, jednak okazuje siÄ, Ĺźe nie kaĹźdy dobrze pisze, choÄ kaĹźdy ma jakieĹ swoje pojecie sztuki. amen : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 coś się kiepści w skrypcie mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzie_wuszka Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 tak, "jak ja ją pojmuję" daje każdą możliwość, jednak okazuje się, że nie każdy dobrze pisze, choć każdy ma jakieś swoje pojęcie sztuki. amen : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi