Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @iwonaroma   I tu jest właśnie problem: nie jesteśmy na per "ty" - brak kultury jest charakterystyczny dla chrześcijan, jak zwykle: nie pojmuje pani logiki, stąd: próba zrobienia mi wody z mózgu, wiem: dalej pani będzie mi próbowała wmówić, iż miłość istnieje i na samym końcu: miłość to bóg, nuda, ręce opadają, poza tym: nie ma pani szacunku dla innych osób - pani komentarze są chaotyczne, niedbałe i nielogiczne, dodam: charakterystyczna dla chrześcijan jest postawa roszczeniowa wobec Państwa Polskiego i takich osób jak ja, słowem: pasożytnictwo...   Łukasz Jasiński 
    • @Marek.zak1 Oczekiwania są realne jak najbardziej, tylko okoliczności oderwane od pragmatyzmu :))
    • Gdy hipokamp zawiedzie   Nie ma takiego piasku, którym zasypiesz ważne wspomnienia; do dziś widzę siebie na kolanach dziadka Józefa – obaj siedzimy przy piecu kaflowym – słucham wspomnień z I wojny światowej, jak to było w rosyjskiej niewoli w 1916 pod Bachmutem.   Jednak bywają zdarzenia, które wbrew woli, same się zagrzebują;   nie szkodzi, jeśli oplecione klasyczną triadą, docelowo trafią na niebieską półkę w świetlistym owalu.        
    • Poprosiłem do tańca kilka osób biegłych w sztuce (kobiety i mężczyźni i dzieci)   Zatańczyliśmy wierszem wsypaliśmy do wspólnego worka kilka ponoć niezwiązanych wersów   Zdarzył się zbłysk zbieżnosci wynikła wspólnota weny martwić się tym faktem czy cieszyć?   Najostrożniejsi jak to najostrożniejsi głównie boją się związkiem powyższych...   Warszawa – Stegny, 25.11.2024r.   Inspiracja – Poetka Lena2_(poezja.org).
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...