Marcel Szober Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Poezja jest dla kotów by nie mogły spać w nocy spokojnie Poezja jest dla ludzi samotnych by mieli czym słodzić herbatę Poezja jest dla ciał martwych by mogła je wypełniać do reszty Przez zmiłowanie twoje i łaskę twoją i ręce twoje gładkie także Ja jestem dla poezji lecz poezja nie dla mnie
Łucja_Kosowska Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Mózgu łaskę też i jego miłosierdzie.
Marcel Szober Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Mogłabyś rozwinąć, Łucjo? Bo to bardzo ciekawe :)
Carat Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Do Łucji __________________ Zmiłowanie na sobą samym? Naiwność i egotyzm Tak czy siak bujda... Nie ufaj masochistom
aluna Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Marcelu zatanawia mnie to zaprzeczenie w ostatnim wersie, hym?! Chyba ,że jestes jednym z tych kotów , które chodzą swoimi drogami? Jak , każdy poeta , każdy co ma do powiwdzenia coś , czego inny nie potrafi! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi