Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @m1234 "zrzucone tyranią słońca"   Słońce w pewnym sensie jest tyranem, potrafi zasuszyć chłodne marzenia o wodzie. Z drugiej strony jest również dobroczyńcą, bez niego życie zamarzłoby na wieki. 
    • Pięknie powiedziane i pewnie to zasługa tłumaczenia , kojarzy mi się wiersz że Smugą cienia Conrada Korzeniowskiego  Kredens pozdrawia 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To oczywiste, oprócz tej „samooceny” lub Cię nie zrozumiałem. Inaczej mówiąc- jeżeli  rozważamy kwestię tego, że kogoś samoocena zmienia się pod wpływem twórczości - to w takim wypadku twórczość przeradza się w swoistą autoterapię. Czy to dobrze? Być może, z pewnych względów tak. Mnie natomiast do tego daleko, a bliżej do obserwacji tego co wokół i czerpania tematów, a że uważam iż warto dotykać tych trudnych, to tak piszę - teraz. Tutaj zatem to nastrój wyznacza wektor, nie ma natomiast sprzężenia zwrotnego :) Pewnie przyjdzie też czas na kwiatki, wiosny i księżyce w pełni. Jak to w życiu. Na razie wolę przejechać prętem po kratach ;)
    • bo ona taka jest    że łódź sama płynie  bez żagli  wystarczy jedna myśl  a słońce budzi ze snu  uśmiech otwiera  nie tylko ptasie mleczko    pociągi ustawiają  się tam gdzie trzeba  i wiozą do celu marzeń    może teraz... morze  chociaż  na jeden dzień  zabierze i mnie    bo ona taka jest   2.2025 andrew  
    • @Kamil Polowczyk powiało grozą, przestróg nikt nie słucha, na tym to polega niestety . W wierszu szczególnie żal mi zwierzaków, kocham

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

, sama posiadam, a on posiada mnie. Dobrze, że to tylko był sen, ale... Kredens pozdrawia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...