Ewa_Krzywka Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 popatrz cień przyklejony swym bagażem na ławce drugi obok nieznajomy przełknął gorycz z trudem dalej zgięty obraz boleści z zardzewiałym uśmiechem naprzeciw pognieciona sylwetka przeżutej kobiety gasną już tylko wzrokiem otuleni pod kreską w zatorze czasu Copyright by Ewa Krzywka
aluna Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 Ewo puentą powaliłaś , świetnie napisane przemyślenie! Wiersz powinien błyszczeć w Zetce! Serdecznie ! Hania
Sebek..._ Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 przyklejony cień i z trudem, może odrobinkę mniej pognieciona przeżuta kobieta(bo mogło być jeszcze bardziej oryginalnie ;) gasną otuleni, pod kreską w zatorze czasu wszystkie metafory ładnie dobrane, wyważone i jasne składające się na obraz soczysty prawdą choć ciemniejącą jednak mającą solidne podstawy by być więc są i błyszczą ;) Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2013 W tym momencie na spokojnie dalej jestem za. Pani trafia ze swoją oszczędnością w samo sedno i będę apelował o kontynuacje Pani poezji tam, gdzie wg mnie jej miejsce. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, fajna jest ta poczekalnia... ale dla mnie, nadmiar słów, który nieco rozprasza główną myśl. Pozwolę sobie, tak czytałam... Wybacz cięcia, pozdrawiam. popatrz cień przyklejony bagażem na ławce drugi obok zmięta sylwetka kobiety łyka gorycz gasną wzrokiem otuleni pod kreską czasu
Ewa_Krzywka Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, fajna jest ta poczekalnia... ale dla mnie, nadmiar słów, który nieco rozprasza główną myśl. Pozwolę sobie, tak czytałam... Wybacz cięcia, pozdrawiam. popatrz cień przyklejony bagażem na ławce drugi obok zmięta sylwetka kobiety łyka gorycz gasną wzrokiem otuleni pod kreską czasu Ciekawa propozycja, ale to już inne obrazy, inny sens, inny wiersz.
Ewa_Krzywka Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Haniu Pozdrawiam serdecznie :)
Ewa_Krzywka Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ten komentarz Miło mi :) Pozdrawiam
Ewa_Krzywka Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie wiersza i komentarz, jak również za udostępnienie mi prawa do publikacji w dziale Z - to cieszy :) Wprawdzie w dniu dzisiejszym moderator "andrzej barycz" zabrał mi otrzymane prawo do publikacji w dziale Z, lecz przyznaję, że dla mnie ten fakt jest bez znaczenia :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi